Összefoglaló

2024.08.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Összeütközött két autó az 53-as főúton pénteken délután. A balesetben három ember megsérült, őket a halasi kórházba szállították, köztük egy édesanyát és a kislányát. 

Karambol, Kiskőrös, baleset
Karambol Kiskőrös határában
Fotó: Pozsgai Ákos

A két éve áprilisban kerékpáros balesetben elhunyt 14 éves félegyházi kislány, Berki Fanni emlékére rendeztek tábort Kiskunfélegyházán. A példás összefogással létrejött közlekedésbiztonsági tábor Fanni szüleinek kezdeményezésére valósult meg azzal a céllal, hogy ne történjen újabb hasonló tragédia a városban.

A Bajai Járási Ügyészség a súlyos testi sértés minősített esete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy idősotthonban szóváltást követően fellökte a lakótársát.

Kecskeméten az egyik telephelyre mászott be egy férfi, beült az egyik ott parkoló kisteherautóba, és elhajtott vele.

A Kalocsai járás egyik meghatározó mezőgazdasági üzeme az 1000 hektár saját, ebből 200 hektár öntözhető területtel rendelkező, 400 hektárt integrált formában, 600 hektárt bérmunkában művelő dunapataji Új Élet Mezőgazdasági Kft. A társaság ügyvezetőjével, Dusnoki Csaba Sándor agrármérnökkel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara precíziós munkacsoportjának vezetőjével a betakarítás eredményétől, a két hónapja tartó aszály rövid és hosszú távú hatásairól, kihívásairól beszélgettünk.

Egy érdekes kiállítás nyílt meg csütörtök este a kiskőrösi Szlovák Tájházban. A tárlat a helyi szlovák családok kultúrájának rejtett, titkolt elemeit fedi fel. 

Elismerések átadásával kezdődött a nyári szünet utáni első képviselő-testületi ülés Félegyházán.

A Neumann János Egyetem (NJE) GAMF Műszaki és Informatikai Kara idén ünnepli az 1974-ben végzett kecskeméti hallgatók diplomaátadásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból rendezte meg az intézmény az aranydiploma-átadó ünnepi kari ülését a GAMF Kar épületében, ahol 55, öt évtizede végzett hajdani hallgató vette át aranydiplomáját.

Honvédtalálkozóra invitálta az egykori szabadszállási garnizonban szolgáló katonákat, a valamikor ott dolgozó polgári, honvédségi alkalmazottakat, családtagjaikat és barátaikat a helyi Honvéd Nyugdíjas Klub. Az idei rendezvény aktualitását adta a valamikori helyőrség alakulatai közül az MN 9391 44. tarackos tüzérosztály felszámolásának 65., az MN 7038 145. önálló harckocsi dandár és az MN 6671 53. gépesített lövészezred felszámolása 35., továbbá az MH Alföldi Kiképző Központ és ezzel együtt Szabadszállás Helyőrség felszámolásának 20. évfordulója.

Díszokleveleket adtak át pénteken a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán, Baján. Jubileumi oklevelet adott át Cimer Zsolt dékán az 50 évvel ezelőtt végzett mérnökhallgatók részére.

Kecskemétre látogatott a Buenos Aires-i magyar nagykövet, aki egykoron a városban volt piarista diák.

A tavalyi ezüstérmes ScoreGoal Kecskemét Futsal a bronzérmes Nyíregyházát fogdta a férfi futsal NB I. 3. fordulójában. Vendégvezetést követően a hazaiak még az első játékrészben fordítani tudtak, és otthon tartották mind a három bajnoki pontot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában