Jótékonysági akció

2024.07.23. 19:26

Már várják a tanszereket a Varázstáska gyűjtőpontjain Kecskeméten

Ismét útjára indult a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció Kecskeméten. Július 22. és augusztus 18. között várják a gyűjtőpontokon a felajánlott tanszereket, melyeket rászoruló gyerekeknek juttatnak el.

Sebestyén Hajnalka

Tegyél duplán tanszert a kosaradba és varázsold örömtelivé egy rászoruló gyermek tanulását! – ezzel a jelmondattal indította útjára még 2020-ban Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata több civil szervezet együttműködésével a Varázstáska elnevezésű jótékonysági tanszergyűjtő akciót. A részletekről az önkormányzat tájékoztatta szerkesztőségünket. 

Kecskemét, Varázstáska, tanszer
Fotónk a tavalyi eseményen készült
Fotó: Horváth Péter

Családok sokaságának segítenek a Varázstáska akcióval

2021-ben adományozó magánszemélyeknek és kecskeméti cégeknek köszönhetően közel 4,5 millió forint értékben gyűlt össze adomány, összesen 235 hátrányos helyzetű – nagyrészt általános iskolás – gyermek kaphatta meg a tanév kezdéséhez szükséges teljes tanszercsomagot. 2022-ben és 2023-ban közel 250 rászoruló kecskeméti gyermek támogatását sikerült megvalósítani évente több mint 5 millió Ft értékben.

Hol adhatja le adományát?

2024-ben a gyűjtés július 22. és augusztus 18. között tart. Augusztus 18-ig nyolc gyűjtőponton adhatók le a tanszerek: Alföld Áruház, Auchan Áruház, Central Papír (Dózsa György út 6.), Firka Papír-Írószer (Árpád krt. 2.), Jázmin Papír-Írószer (Rózsavölgyi tér 26.), „Kis” Tesco, Malom Írószer (Malom Központ), „Nagy” Tesco. A gyűjtőpontokon önkéntesek segítik a felajánlott tanszerek átvételét. Ehhez  kapcsolódóan várják a 15. életévüket betöltött önkéntesek jelentkezését is, akik a gyűjtőpontokon segítik a vásárlók tájékoztatását. Diákok részére közösségi szolgálat leigazolására nyílik lehetőség.

Mire van szükség?

Az alábbi tanszerek adományozhatók: írószer (toll, ceruza, szövegkiemelő), tanszer (füzet, tolltartó, vonalzó, körző, számológép, vízfesték, tempera, ecset, olló, papírragasztó, füzetborító, füzetcímke) bármi, ami jól jön az iskolában (tornazsák, irattartó mappa, tisztasági felszerelés, uzsonnás doboz).

Komplett tanszerlista örökbefogadásával mottó jegyében a gyermekek komplett tanszerlistáját is el lehet kérni az akció koordinátorától a [email protected] e-mail címen, vagy a 06 70 206 6997-es telefonszámon. Ugyanitt az önkéntes munka iránt is lehet érdeklődni.

Közös összefogás

Az akcióban számos szervezet működik együtt: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, Trendalelke Vállalkozónői Közösség, Hírös Fiatalok Egyesülete, Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft., Egyedülálló Szülők Klubja Kecskemét, Kecskeméti Nyugdíjasszövetség.

Pénzadománnyal is segíthet

Együttműködő partnerükön, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületen keresztül várják a pénzadományokat az MBH Bank 50800128-11037163-00000000 bankszámlaszámára. (közlemény rovatba kérik beírni: Varázstáska 2024)

Friss információk a Varázstáska Kecskemét Facebook-oldalon találhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában