Főzőverseny

2024.07.08. 17:30

Először mérették meg magukat pörköltfőzők Városföldön

Új hagyományt szeretnének teremteni Városföldön. Varjú Györgyék első alkalommal rendezték meg a múlt hétvégén a Pöri főzőversenyt, melyre nagy érdeklődés mutatkozott, 18 csapat mérettette meg magát az ízletes pörköltekkel.

Sebestyén Hajnalka

Varjú György szervező elmondta: első alkalommal hívták életre a pörköltfőző versenyt, melyre első körben 8 csapattal számoltak. Végül azonban 18 csapat nevezett be, így a hangulatos eseményen mintegy 80-an mulattak együtt a Most Kávézó udvarában. A csapatok sokféle pörköltet készítettek, volt köztük kakas, marha, pacal egyaránt. 

Pöri főzőverseny, Városföld
Először rendezték meg a városföldi  Pöri főzőversenyt
Fotó: Beküldött fotó

Az első helyezett Táncosné Tóth Ágnes lett, aki az ajándékon túl kapott egy vándor fakanalat is, melyet minden évben meg kell védenie a főzőversenyen. Második helyezést ért el Polyák István, harmadikként végzett Hajagos Csaba. A díjakat Abonyi Roland, Városföld újonnan megválasztott polgármestere adta át.

Varjú György hozzátette: a remek hangulat, a sok pozitív visszajelzés, a nagyszámú érdeklődés alapján úgy döntöttek, jövőre újra meghirdetik a Pöri főzőversenyt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában