Díjak

2 órája

Kitűnő termékeket mutattak be a XII. Bácskai napon – galériával

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiváló Bácskai Termék díját szombaton ünnepélyes keretek között vették át a díjazottak, akik egy éven át csomagolásaikon, termékeiken feltüntethetik a védjegyet. A pályázatokat egy szakmai díjbizottság bírálta el, és engedélyezi a védjegyhasználatot. A nagy számban megjelent vendégeket Györökné Mészáros Eszter a bajai képviselet vezetője köszöntötte.

Márton Anna

A Bácska név Európában fogalom, sikeres hagyományokkal rendelkezik. A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara évről évre bemutatkozó lehetőséget kíván adni minden olyan bácskai vállalkozásnak, amely fontosnak tartja termékeit megmutatni, és üzleti kapcsolatait tovább építeni. 

bácskai, termék, díjazott
Kitűnő termékeket mutattak be a XII. Bácskai napon
Fotó: Márton Anna

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes beszédében köszönetet mondott a szervezőknek és a termelőknek, a bácskai termékek előállítóinak, akik itt a Bácskában azért dolgoznak, hogy jó minőségű hazai, bácskai élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára. Külön gratulált a díjazottaknak és mindenkit arra kért, hogy vásárolja a helyi termékeket, ezzel is segítve, hogy mindig legyenek jó minőségű bácskai termékek.

Dr. Bari Bernadett polgármester asszony köszöntőjében szintén hangsúlyozta a bácskai termelők munkájának jelentőségét. Megemlítette az Alvégi Piac jelentőségét is, ahol helyi civilek és vállalkozók segítségével életre hívták Baja egyik városrészében az Alvégi Termelő és Kézműves Piacot, ahol a helyi termelőkkel családtagként köszöntik egymást, akik közül többen a Bácskai napon is jelen vannak.

– Azt gondolom, hogy a helyi termelőket, a helyi közösségeket meg kell becsülnünk és erősítenünk a továbbiakban is – fogalmazott Dr. Bari Bernadett. A továbbiakban sok erőt és kitartást kívánt a vállalkozóknak ahhoz, hogy az akadályokat minél könnyebben legyőzhessék, továbbfejlesztve szolgáltatásaikat, termékeik minőségét, ezzel is öregbítve a bácskai termékek hírnevét.

Rajzpályázatot is hirdetett a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai képviselete a gyermekek körében, akik szintén ezen a napon vehették át a díjakat.

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!