Bál

1 órája

Szüreti felvonulással ünnepeltek Hercegszántón – galériával

Az elmúlt két évben az időjárás nem fogadta kegyeibe a szántói szüreti felvonulás szervezőit. Szombaton azonban mindenki örömére kedvező lett az idő.

Tölgyesi Gábor

Kora délután a művelődési házban gyülekeztek és öltöztek a felvonulás résztvevői. Több mint hetvenen öltötték magukra a népviseletet. Három órakor Szániel József bíró és Szánielné Haklik Erzsébet bíróné vezetésével elindult a szüreti felvonuló menet. A település utcáin haladva négy helyen álltak meg, ahol táncra pördültek, az ott lakók pedig finom süteménnyel és innivalóval vendégelték meg őket. 

szüreti felvonulás, bál, ünnepség
Szüreti felvonulással ünnepeltek Hercegszántón 
Fotó: Tölgyesi Gábor

Visszatérve a közművelődési intézménybe folytatódott a jó hangulat. Az ünnepi műsorban fellépett a helyi általános iskola 21 tanulója, a nappal kapcsolatos népdalokat bemutatva. Őket a Nagybaracskáról érkezett vendégek követték. A Nagybaracskai Gyöngyösbokréta Népdalkör, valamint a Danubia AMI Nagybaracskai Kisgyűkerek Népdalegyüttes színvonalas műsorát a közönség méltán jutalmazta vastapssal.

A nap a már nagyon várt bállal ért véget, ahol a talpalávalót a Cigis Pista és bandája játszotta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában