Szórakozás

2024.07.06. 20:10

Színes programok várták a csemői falunapra kilátogatókat – galériával, videóval

Szombaton tartotta hagyományos falunapját és Virágünnepét Csemő önkormányzata, mely immár 26. volt a sorban. A Templom téren megannyi program várta a kilátogatókat.

Horváth Péter

Reggel a Csemői Hagyományőrző Egyesület ébresztette a falut, majd kezdődött a falunapi főzőverseny. Több sportbemutató is volt a falunapon: a Csemői Palotás Sportegyesület Főnix Mediball Szakosztálya és Jizoku Dojo Karate Szakosztály is bemutatkozott.

falunap Csemő, főzés
Főzőversenyt is rendeztek a csemői falunapon
Fotó: Bús Csaba

A nap folyamán koncertek követték egymást: Baby Gabi, operett egyveleget adtak elő a SZÖSZ művészei, fellépett Vastag Csaba, majd  Lantos Gábor énekelt Elvis Presley-számokat, később pedig Tolvai Reni koncertezett. Volt tombolahúzás, vásári forgatag, és gyermekprogramok is, és természetesen mint ilyenkor megszokott, a helyi gyűjtemények is megnyitották kapuikat a közönség előtt.  

Délután Szűcs Judit, Csemő új polgármestere köszöntötte falunap résztvevőit, aki emlékeztetett: Csemő 1997-ben, a Virágos Magyarországért verseny I.  helyezettjeként elnyerte a legvirágosabb település címet. Ezzel jogot szerzett a nemzetközi versenyben Magyarország 
képviseletére. A nemzetközi zsűri 1998-ban európai bronzéremmel ismerte el a település környezetszépítési erőfeszítéseit. Így lett a virág Csemő védjegye.  Mivel a nemzetközi zsűrizés július első szombatjára esett, ezért lett ez a nap a mindenkori falunapok napja, és ezért kapta a Virágünnep elnevezést is. – 26 éve ez a nap a győzelem, az összefogás eredményezte közös  siker szimbóluma és a megnyugvás, megbékélés és újrakezdés ideje – hangsúlyozta a polgármester, aki kitért arra, hogy lezárult a választás, ezzel új fejezet nyílt a község életében. – Többen nem akarnak beletörődni a többségi választók akaratába, de kívánom, hogy ezen a nemes ünnepen, ahol az összefogás ereje  előtt tisztelgünk, mindenki ássa el a képzeletbeli csatabárdot és azon legyen, hogy mindenki jól érezze magát – hangsúlyozta a polgármester.

Csemő tavaly szeptember 30-án testvértelelepülési megállapodást írt alá Gyimesbükkel. Ennek okán számos gyimesbükki vendég is részt vett a falunapon, akik főzőtudományukat is bemutatták, megismertetve a jelenlévőkkel az igazi szalonnás puliszkát, de fél éven át érlelt, rendkívül ízletes erdélyi sajtot is kóstolhattak a szerencsések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában