Az Igazság órája

2 órája

Nem igaz, hogy Magyar Péter – Orbán Viktor vita lesz az EP-ben! (videó)

A soros elnök programbeszédére hagyományosan a bizottság elnöke reagál, a mezei EP-képviselők fejenként néhány percet kapnak reagálni.

MW

amikor Orbán Viktor az Európai Parlamentben bemutatja a magyar elnökség programját, arra a bizottság részéről hagyományosan az elnök, azaz most Ursula von der Leyen fog reagálni

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mindenki kezelje fenntartással, amikor Magyar Péter azt mondja, hogy Orbán Viktor – Magyar Péter vita lesz az Európai Parlamentben, ez nem igaz – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni, az AK elemzője. Kifejtette: amikor Orbán Viktor az Európai Parlamentben bemutatja a magyar elnökség programját, arra a bizottság részéről hagyományosan az elnök, azaz most Ursula von der Leyen fog reagálni. Ezután a különböző politikai csoportok vezetői következnek, és csak ezt követően kerülnek sorra az egyéb képviselők egy-két percben – ismertette Lajkó Fanni. 

Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója emlékeztetett arra: 

most már Emmanuel Macron francia elnök is azt mondja, hogy önsorsrontás, amit az Európai Unió csinál.

 Megjegyezte: Mario Draghit, az Európai Központi Bank volt elnökét ő csak Mario Drágának hívja, és nem a jó értelemben. 

Draghi megint gigahitel felvételét javasolja az Uniónak, jó drága lesz ez nekünk! Ő mindig a központosítás híve volt, tőle nem sokat várhatunk, mert mi az ellenkező irányba mennénk, a szuverén nemzetek Európáját szeretnénk

 – fejtette ki Fricz Tamás. 

Október 1-től megalakultak az új önkormányzatok, ez nem mindenhol ment zökkenőmentesen. A fővárosi önkormányzatban például senkinek sincs többsége. Fricz Tamás szerint Karácsony Gergely főpolgármester minden fontos pozíciót megtartott magának. Látható, hogy egyetlen dolog foglalkoztatja: minden áron el akarja kerülni az előre hozott választásokat – mutatott rá az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója. 

Lajkó Fanni szerint az egy dolog, hogy Vitézy Dávid el akarja magát határolni Gyurcsány Ferenctől, de ha Karácsony Gergellyel fog össze és vele szervez titkos találkozókat Magyar Péter lakásán, akkor ez elég nehezen kivitelezhető. Hangsúlyozta: Gyurcsánynak és Karácsonynak hosszú közös múltja van, a főpolgármester Dobrev Klára mellett kampányolt számos vidéki helyszínen a választások előtt. 

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában