Bangóné nyomdokain jár

1 órája

Magyar Péter tüntetésén összejönnek a botránypolitikusok

A Magyar Péter által szombatra meghirdetett tüntetésen szép számmal lesznek jelen azok az ellenzéki botránypolitikusok – köztük Hadházy Ákos és Jakab Péter –, akik a köztévé székháza előtti, 2018-as demonstrációkon is elsősorban a randalírozásukkal kerültek be a hírekbe – hívta fel a figyelmet cikkében a Magyra Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt elnöke nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése után a Városházán 2024. október 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A baloldali ellenzéktől nem idegen, hogy a közmédia ellen hergeljen. Magyar Péter is a DK, valamint a 2022-es választáson együtt induló baloldali összefogás többi szereplőjének bevett módszerét követi, amikor olyan valótlanságok terjesztésével igyekszik a közhangulatot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ellen fordítani, hogy nem biztosítanak neki megszólalási lehetőséget.

Ebben az sem zavarta, hogy az elmúlt hetekben szerepelt a köztévében és a közrádióban, és számos egyéb meghívással is megkeresték, amelyekre nem reagált

– mutat rá a Magyar Nemzet.

A politikus akkor is ezt a receptet követi, amikor „goebbelsi propagandagyárnak” titulálja a közszolgálati televíziót, valamint amikor a szimpatizánsait az MTVA székháza elé hívja tüntetni. Az október 5-re beharangozott demonstráció előképei a 2018 decemberi, a túlóratörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetések, amelyek során több baloldali politikus behatolt az épületbe, és a biztonsági személyzet többszöri felszólítása ellenére is órákon keresztül zavarták az intézmény működését.

2018 visszaköszön

Feltűnő, hogy a 2018-as megmozdulások szereplői sorra jelentik be: szombaton is ott lesznek a Kunigunda útján, a közmédia székházánál. Például az LMP egykori társelnöke, a jelenleg független képviselő Hadházy Ákos, aki a hat évvel ezelőtti tüntetés egyik szervezője volt, Tordai Bence, a Párbeszéd korábbi társelnöke, valamint a jelenleg a Nép Pártján nevű formációban tevékenykedő Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke. A 2RK elnevezésű pártja színeiben jelen lesz egy másik hajdani Jobbik-vezér, Vona Gábor is, a Momentum ugyancsak képviselteti magát az eseményen.

Kellemetlen felvételek

Az akkori megmozduláson több, azóta mémmé vált jelenet zajlott – idézi fel a Magyar Nemzet. Például amikor Kunhalmi Ágnes, az MSZP néhány napja leköszönt társelnöke úgy tett, mintha a padlóra lökték volna – 

pedig a felvételeken jól látható, hogy ő maga futott neki egy ajtónak, amelyet az MTVA munkatársai csuktak be előtte.

A közjátékhoz Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke is asszisztált, amikor „Jaj, Istenem, Ági! Segítsetek!” felkiáltással a panaszos sikollyal a földre omló Kunhalmihoz sietett. 

Érdemes felidézni a pártjából azóta kizárt egykori szocialista országgyűlési képviselő, Bangóné Borbély Ildikó performanszát is. jó lehetőséget látott abban, hogy hamisan a tévé biztonsági személyzete által vegzált áldozatnak állítsa be magát és társait. – K...va erős kép lenne, ha lefekszünk a lépcső elé és tarkóra tesszük a kezünket – győzködte Bősz Anettet, hogy minden kényszerítés hiányában is tegyenek így. Érdekesség, hogy Bangóné először megkérte Bőszt, hogy állítsa le a videófelvételt, ám a liberális pártiból később DK-ssá avanzsált politikus ezt elfelejtette – vagy nem akarta – megtenni és végül nyilvánosságra is került a felvétel

A baloldali politikusok kínos akcióiról további részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Nem érdemes rohamosztagost játszani

Az Alaptörvény rögzíti, hogy mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez, másrészt korlátokat is megszab: a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász. Ahogy arról lapunk beszámolt, újabb erőszakos akcióra készül a Tisza Párt új rohamosztaga. Céljuk választási plakátok felgyújtása, sajtótermékek megsemmisítése, fenyegetések, agresszív, alpári posztok, fizikai erőszakra is hajlandó aktivisták toborzása.

A Metropol információi szerint Magyar Péter a Tisza Párt egyik szervezőjét és vezető aktivistáját, László Donátot bízta meg az akciócsoport felépítésével és irányításával. A pártelnök akkor figyelt fel a férfira, amikor a legutóbbi választások idején felgyújtotta fideszes jelöltek plakátjait, miközben a politikusokat emberi méltóságukban is alázó posztokat tett közzé.

A Magyar Péter-féle akciócsoport legújabb „projektje” a Tisza Párttal kritikus média ellen irányul. A Magyar Péter megbízásából tevékenykedő László Donát fél éve, a Tisza Párt megalakulása óta szervez erőszakos akciókat. Az akciócsoport vezetőjeként több Facebook-bejegyzésben is arra szólítja fel a tiszásokat, hogy gyűjtsék be és semmisítsék meg a közterületekre kihelyezett Metropol újságokat. Most újabb erőszakos cselekményre készülnek, ezúttal a közmédia elleni tüntetésen.

A „rohamosztag” parancsnoka a legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a felhívását: „Gyertek, szétb…sszuk a Híradót!” Egy posztban azt is kijelentette, hogy fejszét is visz magával a demonstrációra – emlékeztet a Magyar Nemzet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában