Útinform

2 órája

Itt számíthatunk forgalomkorlátozásra szombaton Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
 
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Aszfaltoznak az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében. A 72-es és 63-as kilométer között, a Budapest felé vezető oldalon lezárták a belső sávot. A forgalom a leállósávon és a külső sávon halad.

– Szintén aszfaltoznak az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjában, ezért az M43-as autópályáról nem lehet itt áttérni az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalára.

Főutak:

Az 51-es főúton, Bátmonostor belterületén a 170-es kilométernél burkolatot javítanak, ami miatt csak a fél útpálya járható.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 36-os kilométernél a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 

– Soltvadkert elkerülő szakaszán, a 35-ös és a 39-es kilométer között a közvilágítás oszlopait helyezik át. A munka sávlezárással jár.

Az 54-es főúton, Soltvadkerten a 43-as kilométernél a közvilágítás oszlopait helyezik át. A munka sávlezárással jár.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél körforgalmat építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton, Kunszentmiklósnál felújítják a vasúti átjárót. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

– Dunatetétlen közelében átereszt építenek az 5305-ös jelű Dunatetétlen-Harta összekötő úton. Az 5-ös kilométernél az utat lezárták, a forgalom egy párhuzamosan kiépített terelőúton halad. 

Kamionstop:

Az e hétvégi kamiontilalom szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben. Szeptember 1-től az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában