Baja

2024.05.28. 15:20

Megköszönték dr. Vass Katalin több évtizedes gyógyító munkáját

Ötvennégy évnyi szolgálat után visszaadja praxisát a köztiszteletben álló bajai orvos, Dr. Vass Katalin gyermekgyógyász.

Márton Anna

A szakorvos úgy véli, a mögötte hagyott évtizedek észrevétlenül suhantak el. A biztos családi háttér, a munka szeretete és egy pici szerencse is hozzájárult ahhoz a hosszú, tartalmas pályafutáshoz, mely után most úgy döntött, pihenéssel, kikapcsolódással tölti majd hétköznapjait. 

Dr. Vass Katalin, gyermekgyógyász, Baja,
Dr. Vass Katalin gyermekgyógyász
Fotó: Beküldött fotó

A három generációt is kiszolgáló háziorvos az általános iskolát Baján végezte, majd ezt követően 1964-ben az akkori Frankel Leó német nyelvű gimnáziumban érettségizett. Ezután felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Karára, ahol 1970-ben sikeresen lediplomázott. Pályafutása legelején a kalocsai korbonctanon helyezkedett el, majd családi és egyéb körülmények miatt 1972-ben visszajött Bajára, és a gyermekosztályon kezdett el dolgozni. A végleges, körzeti gyermekorvos státuszát, az 1976-ban elvégzett szakvizsgáját követően 1978-ban kezdte el. 

A nyugdíjba vonuló Dr, Vass Katalin gyermekgyógyászt Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő, frakcióvezető, polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) és Dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselő kereste fel és személyesen is megköszönték az öt évtizedes munkát. 

Baja,
Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő, frakcióvezető, polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) és Dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselő
Fotó: Beküdött fotó

Erről közösségi oldalán számolt be Kámánné dr. Bari Bernadett. „Több, mint öt évtized után befejezi a gyógyítást dr. Vass Katalin doktornő! Az ismert és generációkat gyógyító gyermekgyógyász 54 év egészségügyi szolgálat után nyugdíjba vonul. Sokat köszönhetünk a doktornőnek, ezért dr. Zöld László Csabáné képviselőtársammal megköszöntük hosszú évtizedeken keresztül tartó lelkiismeretes gyógyító munkáját.  A doktornő praxisa nem üresedik meg, hiszen júniustól dr. Márkos Rita Krisztina gyermekorvos gyógyítja a körzethez tartozó gyermekeket. Neki sok sikert kívánunk!” – fogalmazott a bejegyzésben Kámánné dr. Bari Bernadett.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában