Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 27.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szép Ernő legfontosabb és legtöbbet játszott művét, a Lila ákácot viszi színre a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A darabot Kovács Lehel, a teátrum művészeti vezetője rendezi, amiből már sejthető, hogy roppant eredeti, végtelenül izgalmas ötletekkel tűzdelt módon tárja a közönség elé a klasszikus szerző tollából származó szerelmes históriát. A főbb szerepekben Koltai-Nagy Balázs, Bori Réka és Märcz Fruzsina látható. A Lila ákác premierje pénteken 19 órakor lesz a Kelemen László Kamaraszínházban.

Bócsai Szociális Központ,
Fotó: Pozsgai Ákos

Mentők és rendőrök lepték el péntek reggel Kecskeméten a Március 15. utcát. Késelés miatt riasztották őket.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (ADUVIZIG ) szakemberei a Dunán levonuló árhullámnak, az ebből eredő magas vízállásnak köszönhetően megkezdhették a folyó melletti csatornák, holtágak és tározók vízpótlását, aminek következtében jelentős mennyiségű tiszta víz érkezik a térségbe.

Egy kiskunmajsai idős asszony csütörtök reggel, ébredés után nem találta az ágya mellett hagyott mobilját. Kiderült, hogy valaki az éjszaka bemászott az udvarára, majd a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül bement hozzá. 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató pályázatot hirdetett gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak „Diktáld a divatot!”, „Az Álommunkám” és „Séró Show” címmel. A kreatív, művészi vénával rendelkező gyermekeket díjátadó ünnepségen köszöntötték ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson.

Csütörtökön hirdették ki A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos program kecskeméti kertjeinek díjazottjait. Az ügyes kertészek ajándékot is kaptak a széchenyivárosi Málnáskert Közösségi Kertben megtartott díjátadón.

Elkészült és ünnepélyes keretek között adták át péntek délelőtt a Bócsai Szociális Központ új épületét, ahol egy negyven fős idősek otthona is helyet kap.

Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ.

Csávolyon is megoldódik a szennyvízelvezetés problémája.

Pénteken Jakabszálláson gyűltek össze az ország minden pontjáról a Falumegújítási díjban, különdíjban részesült települési vezetők és munkatársaik. A falumegújítók munkáját Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is méltatta. 

Kiskunmajsán a Béla király út és Gépállomás utca kereszteződésében két személyautó ütközött péntek kora este, a balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Pénteken ünnepélyesen átadták a kecskeméti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének épületét, melynek felújítása hat évig tartott, és a Modern Városok Program keretében 4,2 milliárd forintból valósult meg. A felújítás alatt számos új terem is létesült, és oktatástechnológiai eszközökkel is bővült a Kodály Intézet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában