Koncert

2024.03.31. 19:22

Hazai és nemzetközi sztárokkal lép fel Raáb Gábor kiskunhalasi kántor

Világhírű zenei produkciók kápráztatják majd el a hazai közönséget a Bartók Tavasz – Nemzetközi Művészeti Hetek című összművészeti eseménysorozat keretében. Számos előadói stílus és művészeti forma képviselői lesznek jelen, többek között Énekek éneke címmel magyar és külföldi kántorok töltik meg a színpadot zsidó liturgikus dallamokkal – adta hírül a MAZSIHISZ.

Pozsgai Ákos

A fiatal generációé lesz a főszerep, első ízben rendeznek ilyen nagy volumenű kántorkoncertet a Müpában, ahol olyan kántorművészek előadását hallhatja majd a közönség, mint Nissim Saal, számos ismerős névvel is találkozhatnak majd április 11-én, csütörtökön este.

Raáb Gábor, kántor, fellépés
A kiskunhalasi Raáb Gábor kántor, énekművész
Fotó: Vincze József / archív-felvétel

Közreműködik: Avraham Kirshenbaum, Nissim Saal, Chaim Stern, a hazai sztár kántorok között lesz hallható a Bethlen téri zsinagóga főkántora, Zucker Immánuel, a Dohány utcai zsinagóga kántora, Rudas Dániel és velük lép színpadra a kiskunhalasi Raáb Gábor kántor, énekművész is. Virágh András Gábor orgonán játszik. A MÁV Szimfonikus Zenekart Elli Jaffe vezényli majd.

– A fellépő kántorok több országból képviseltetik magukat. Mindegyikünk más háttérrel jött, máshol tanulta ezt a mesterséget, ezért a nézőknek is egyedülálló élményben lesz részük. Elli Jaffe az, aki karmesterként a projekt zenei és szakmai részét biztosítja. Az ő szakmai iránymutatása volt a vezérfonal a program előkészületei alatt is – nyilatkozta a közelgő páratlan zenei esemény hátteréről a MAZSIHISZ oldalán Zucker Immánuel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában