Baon podcast

2023.12.05. 10:17

Kétszer is eljön a Mikulás Kecskemétre – podcast

Mikulással kezdődik és ünnepre hangoló dallamokkal végződik december második hete.

Orosz Fanni Flóra

Az előző évben is a városházáról ereszkedett le a Gong Mikulás

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Kecskemétre korábban érkezik a Mikulás, ugyanis kedden 17:00-kor a Gong Mikulás ereszkedik majd le a Városháza tornyából, hogy megannyi gyermek arcára mosolyt csaljon. Szerencsére viszont annak sem kell csüggednie, aki a mai napon lemarad, hiszen holnap is lehet vele találkozni a Hírös Agórában. Addig is a nagyszakállú még várja a leveleket, a verseket, a kívánságlistákat, amit a Főtéren található Mikulás ház előtt álló postaládába lehet bedobni, hogy a Mikulásnak is legyen ideje teljesíteni minden kérést. 

Szerdán továbbá megtartják a Kórusok délutánját is Kecskeméten, 14:00-19:00 óra között. A Katona József Könyvtár vár minden zenekedvelőt, hiszen többek között hallhatjuk a Református Gimnázium Kamarakórusát, a Piarista Általános Iskola Énekkarát, a Kecskeméti Kodály Iskola Vegyeskarát, és még sokan másokat. A koncertekkel párhuzamosan pedig reggel 9 órától karácsonyi vásárral is készül a Könyvtár. 

A Mathias Corvinus Collegium kecskeméti képzési központja „Szerezd vissza a családodat!- Légy okosabb az okostelefonnál, vedd vissza az irányítást!” címmel szakmai rendezvényt szervez december 7-én délután fél öttől. Előadó Pöltl Ákos a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának szakmai igazgatója lesz. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Természetbe ágyazott, szeretett lények angyali színekben... címmel nyitja meg élete első kiállítását a tehetséges, 14 éves Cseh Jázmin. A fiatal lány már kisgyermek kora óta szívesen alkot. Témái az állatok és a természet élményei. 4 éve a festészet lett az egyik kedvenc kifejezési módja. A kiállítást megnyitja: Hájas Réka művésztanár. A kiállítás díjtalanul megtekinthető január 8-ig a Hírös Agórában hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken és az ünnepek alatt az intézmény nyitvatartási idejében. 

Ha péntek, akkor Hunyadi Pódium. December 8-án a 17:00-kor kezdődő beszélgetést hagyományosan ezúttal is Németh Ernő újságíró vezeti. Vendége: V. Német Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosa. A pódiumbeszélgetésen felcsendülnek a Mátyás Citerazenekar dallamai is. 

December 9-én 9:00-16:00-ig mini piacot rendeznek a kecskeméti Rákóczi utcában, mely keretein belül a következő termékek kóstolhatóak: champagne, friss kézműves pékáruk (kenyér, kalács), hízott liba- és kacsamáj, francia szalámik és sajtok, szarvasgombás termékek. 

Szombaton továbbá 10-14 óráig színes programmal várják a családokat a Cifrapalotában. A kreatív foglalkozásra érkező családok együtt készíthetnek karácsonyi ajándékokat, dekorációkat, üdvözlőlapokat és karácsonyfadíszeket. Idén igazi különlegességgel is készülnek: üveg mécsestartót és karácsonyi dobozképet is készítünk 

Délután három órától Ki a kedvenc mesehősöd? Címmel felvonulást szervez a Hírös Agóra a Téli Csodaország keretein belül.  
Szombaton 17:00-kor a Szent Család Plébánia A Scherzo Vegyeskar és barátai hagyományos, ünnepváró hangversenyére várja az érdeklődőket. Közreműködik a Kecskeméti Cantus Nobilis Együttes és a Kecskeméti Összhang Műhely. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában