Kitüntetés

2022.07.13. 06:55

Ők kapják Bács-Kiskun megye legrangosabb elismeréseit

Bács-Kiskun Megye Önkormányzata döntött az idei megyei kitüntető díjakról. Az elismeréseket szeptember 10-én adják át az önkormányzat ünnepi ülésén Kunszentmiklóson.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

A megyeháza tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun Megyéért-díjat két személynek ítélték oda. Posztumusz elismerésben részesült Rausch Sándor (Madaras), a megyei önkormányzat néhai alelnöke. A megye legrangosabb elismerését veheti át Polyák Imre, hercegszántói plébános, akit harminc éve szenteltek pappá.

Merényi Jakab, a kiskunhalasi Merkbau Zrt. egyik alapítója a Bács-Kiskun Megye Gazdaságáért-díj birtokosa lesz. Szintén ezt az elismerést kapja a Terrán Tetőgyártó Kft. kunszentmiklósi üzeme és a szanki a szerszám- és élelmiszeripari gépgyártással  foglalkozó családi vállalkozás, a Tooltechnik Kft.

A Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért-díj kitüntetettjei: Ágoston Béla (Kecskemét) és posztumusz Csanádi Lajos (Kiskunhalas), aki haláláig Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének alelnöke volt.

A felsőlajosi MagánZOO Állat- és Szabadidőpark részére ítélték oda az idei Bács-Kiskun Megye Turizmusáért-díjat.

A Bács-Kiskun Megye Egészségügyért-díjat öt egészségügyi intézmény kapta, melyek dolgozói a járványhelyzet idején is önfeláldozó munkát tanúsítottak.: Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét, Bajai Szent Rókus Kórház, Kalocsai Szent Kereszt Kórház, Kiskunhalasi Semmelweis Kórház és a Kiskunfélegyházi Kórház, Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ.

Balláné Kis Ilona (Petőfiszállás), dr. Balogh Melinda (Ágasegyháza) és Czabainé Csada Márta (Géderlak) vehetik át a Bács-Kiskun Megye Közigazgatásáért-díjat.

A Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért-díj idei kitüntetettjei: Csomák Lászlóné paverpol textilszobrász (Szabadszállás), Jankovszki Zoltánné, aki harminc éve alapította a mazsorett együttest Kiskunfélegyházán és Tapodiné Máté Ilona könyvtáros (Tiszakécske).

Fuchs Attila, akasztói művészeti iskola és fúvószenekar vezetője, Laskovicsné Terzics Edit, a kiskunhalasi kertvárosi iskola intézményvezetője és dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya orosz-matematika és német szakos középiskolai tanár (Baja) részesültek a Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért-díjban.  

A Bács-Kiskun Megye Lakosságának védelmében-díjat kapott tevékenységéért Rácz Róbert (Kiskunhalas) és Rigó János (Kecskemét).

A megyei önkormányzat kecskeméti központja a Deák téren. Fotó: baon.hu

Bajáról ketten,  Görgei-Reiner Rita, aki környezetvédőként sokat tett a minél élhetőbb városi környezet megteremtéséért  és az ötven éve papként szolgáló Kereskedő Zoltán részesültek a Bács-Kiskun Megye Közösségfejlesztéséért-díjban. Ezt az elismerést veheti át Turcsányi László (Kisszállás) pedagógiai-közművelődési szakember is.

Bács-Kiskun Megye Nemzetiségeiért-díjat a Bátyai Hagyományőrző és Horvát Nemzetiségi Egyesület és Schön Mária (Hajós), a magyarországi németek történelmének és néprajzának kiemelkedő kutatója érdemelték ki.

Csólyospálos életét 2006 óta irányítja polgármesterként Á. Fúrús János, míg Németh Balázs tizenkét éve lett Bácsalmás polgármestere. Munkájuk elismerésként  számukra ítélték oda az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében-díjat.

A Kalocsai Kézilabda Club edzőlegendája, Kolics János kapja a Bács-Kiskun Megye Sportjáért-díjat.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Elnökének Különdíja elismerést veheti át:  a kiskunfélegyházi Juhászné Kerekes Nikolett (Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség), Szabóné Nagy Györgyi (Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatala - Kecskemét) és  a kiskunmajsai Szekeres Béla (Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában