Stúdió 2000 Táncsport Egyesület

2022.03.15. 16:34

Betörtek és kifosztották a Tánchagyományok Házát Halason

Több mint hétszázezer forint a kára a Stúdió 2000 Táncsport Egyesületnek, az elkövetők értékes hangtechnikai eszközöket, laptopot és kábeleket vittek magukkal, amikor betörtek a Bundzsák Dezső Sportközpont területén álló Tánchagyományok Házába.

Pozsgai Ákos

Juhász Ágnes, a táncklub művészeti vezetője mutatja a betörés nyomát Fotó: Pozsgai Ákos

A betörés hétfőről keddre virradó éjjel történt az eddigi feltételezések szerint, a ma délelőtt táncpróbára érkező fiatalok észlelték a betörést. Az elkövetők az egyik ablakot zúzták be és úgy jutottak az épületbe, a Stúdió 2000 TSE próbaterméből Yamaha típusú hangfalakat, számítógépet, erősítőt, adaptereket és kábeleket vittek magukkal – tájékoztatott Juhász Ágnes Pro Urbe -díjas tánctanár, a táncklub művészeti vezetője. 

 

– A legnagyobb kár az erkölcsi és szakmai kár, hiszen a betörők a számítógépen tárolt táncpedagógia, szakmai dokumentumokat vittek magukkal, ami nem, vagy csak nehezen pótolható – fűzte hozzá a szakember, aki elmondta azt is, hogy egyelőre a korábbi székhelyükön, a MÁV Művelődési Házban készülnek az április 2-i táncgálára.

 

Arra kérik a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a bűnüggyel kapcsolatban, vagy esetleg észlelte a betörést, az jelentkezzen a halasi rendőrkapitányságon és segítse a nyomozók munkáját az elkövetők felkutatásában.

Forrás: Pozsgai Ákos
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában