szabadszállás

2018.01.29. 07:02

Speciális bicikliket kaptak

Három speciális biciklivel gazdagodott egy nagy áruházlánc által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programnak köszönhetően a Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet.

Gulyás Sándor

Önállóan közlekednek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A „ParaBringa” pályázat célja megmutatni a helyi közösségnek, hogy az értelmi akadályozottsággal élő fiatalok számára is fontos az egészséges életmód. Ők is szívesen sportolnak, mozognak a szabadban, főleg, ha ezt barátaikkal közösen tehetik. Csak annyi a különbség, hogy nekik szükségük van egy kis plusz kreatív segítségre.

– A speciális biciklik lehetővé teszik, hogy az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok életébe – akadályozottságukat legyőzve – beépüljön a rendszeres testedzés. A napi kerékpározás hatására edzettebbek lesznek, a szabad levegőn történő testmozgás erősíti immunrendszerüket – mondta el Várhelyiné Monostori Ágnes, a Strázsa szövetkezet programkoordinátora.

A sportolás mellett a kerékpározás megoldja a fiatalok önálló ingázását lakóhelyük és a tanyán lévő munkahely között. Az a tudat, hogy ők is ugyanúgy közlekednek, mint a városi és környék­beli emberek, növeli önbizal­mukat, csökkenti a másság érzetét.

Önállóan közlekednek Fotó: Gulyás Sándor
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában