Kecskemét

2018.01.26. 11:18

Magyar-japán közösségi találkozót tartottak Kecskeméten

Magyar-japán közösségi találkozót rendeztek csütörtökön Kecskeméten, a Tudomány és Művészetek Házában, melyen több japán vállalkozó is részt vett.

Sebestyén Hajnalka

Az alkalomhoz illően elsőként japán és magyar dalok csendültek fel a Szentkirályi Református Női- és Gyermek Kar előadásában. A köszöntők után képes beszámolók keretében ismerhette meg a közönség a testvérvárosok, Kecsemét és Aomori kapcsolatát, valamint a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör munkáját. Egy harmadik beszámoló pedig a Környezetvédelmi Minisztérium támogatásával a japán Nikka és a Housetec cégek, valamint a magyar Évszázad Technológia Innovációk Bt. összefogásával elsőként térségünkben, Szentkirályon megvalósuló projektet mutatta be. A környezetbarát szennyvíztechnológia próbaüzeme már zajlik Szentkirály külterületén.

A találkozót könyvbemutató is színesítette. A Baráti Kör kiadásában jelent meg „Shingo, a szellemi hídépítő” című, Minamizuka Shingo-t, a Duna-Tisza köze népének japán társadalomtudósát bemutató kötet. Dr. Kriston Vízi József, a könyv egyik szerkesztője elárulta: a könyv születésnapi meglepetés lesz Minamizuka Shingo számára, melyet barátai március 8-án adnak át neki ünnepélyes keretek között Kecskeméten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában