Kalocsa

3 órája

Baleset baleset hátán: műszaki problémája adódott a siklóernyősért érkező mentőhelikopternek

Szerkesztőségünk újabb információhoz jutott a Kalocsánál történt baleset részleteivel kapcsolatban. Mint kiderült, vasárnap a volt szovjet repülőtér foktői területén légi balesetet szenvedett siklóernyős mentéséhez rövid idő alatt megérkezett a mentőhelikopter, melynek a leszállás közben műszaki problémája adódott, így egy másik mentőhelikopter szállította kórházba a sérültet.

Zsiga Ferenc

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre elsőként érkező mentőhelikopter műszaki problémáját az okozta, hogy a repülők és siklóernyősök vontatásához használt csörlőző kötél a leszálló helikopter kabin fölötti rotorjára csavarodott. Az eset következtében egy másik mentőhelikoptert küldtek a helyszínre, a siklóernyőst végül az szállítottal el a pécsi klinikára. 

mentőhelikopter, baleset, Kalocsa, siklóernyős
Baleset baleset hátán: műszaki problémája adódott a siklóernyősért érkező mentőhelikopternek
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A rendőrség tájékoztatása megegyezik azzal, amit korábban mi is megírtunk: a baleset Kalocsa külterületén, vasárnap 11 óra körüli időben, az ipari park foktői területén történt. Egy 46 éves budapesti férfi zuhant le földi csörlőzés közben, mintegy 20 méteres magasságból és súlyos sérüléseket szenvedett. Szerencsére a zuhanás nem szabad esésben történt, a siklóernyő valamelyest tompította az esést.

A balesetet pontos körülményeit a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. Információnk szerint a pécsi klinikán ápolt siklóernyős állapota stabil.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában