Közlekedésrendészet

2 órája

Vonat elé hajtott egy ittas sofőr Bács-Kiskunban

Bács-Kiskunban egy hét alatt 53 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. A rendőrök 24 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük hárman balesetet okoztak.

Baon.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2310-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 50.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Annak az autósnak, aki Tompán 50 kilométer/óra helyett 126-tal ment, a jelenleg – gyorshajtásért – kiszabható legmagasabb összegű büntetést, azaz 468.000 forintot kell kifizetnie – írja a police.hu.

Vonatbaleset Nyárlőrinc és Kecskemét között
Forrás: police.hu

Nyárlőrinc tanyás területén közlekedett 2024. október 20-án késő délelőtt egy 67 éves nyárlőrinci lakos egy autóval. A férfi egy fénysorompó nélküli vasúti átjáróhoz érve megállás nélkül hajtott a sínekre, ahol összeütközött a menetrend szerint közlekedő vonattal. A gyanú szerint a sofőr – aki a baleset következtében megsérült – a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Ellene büntetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában