NAV

3 órája

Hamis parfümöket szimatoltak ki a pénzügyőrök Bács-Kiskunban

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán kapcsolták le azt a bolgár furgont, amely Németország felé haladt, és közel ezer márkás, viszont hamis parfümöt szállított. Az elkövető szakértői vélemény szerint közel 17 millió forintos kárt okozott.

Vizi Zalán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M5-ös autópályán a hetényi pihenőhelyre irányítottak egy bolgár kisteherautót. A furgonban különböző csomagok voltak. A NAV közleménye szerint a sofőr átadott egy rakományjegyzéket, amin nem volt egyértelműen feltüntetve az áruk megnevezése. A pénzügyőrök úgy döntöttek, tételesen átvizsgálják a rakományt, ekkor vettek észre a sarokban megbújva egy teljes raklap mennyiségű fekete fóliába csomagolt árut.

hamis parfüm, NAV, Bács-Kiskun
Hamis parfümöket szimatoltak ki a pénzügyőrök Bács-Kiskunban
Forrás: NAV

A hamis parfümöket „alkatrész” címszóval próbálták álcázni

A fekete fóliába csomagolt árura az volt ráírva, hogy „alkatrész”, holott 977 üveg parfümöt rejtett a rakomány. Chanel, Dior, Xerjoff, By Kilian és Jean Paul Gaultier felirattal voltak ellátva a hamis parfümök. Arról, hogy hamisítványról van szó, a szállítás körülményei és a silány minőségű csomagolás is árulkodott, ezt a szakavatott pénzügyőrök azonnal kiszúrták, a védjegyek jogosulti képviselői pedig ezt megerősítették.

Többmilliós kár keletkezett

A sofőr azt mondta, hogy nem tudott a jogsértő áruról, a furgont már felpakolva vette át azzal a céllal, hogy Németországba jusson. Az illatszereket lefoglalták. Szakértők szerint 17 millió forintos kárt okoztak az elkövetők a hamis parfümökkel.

Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás. A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek – olvasható a NAV közleményében.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában