Tragédia

2024.09.04. 11:20

Eltiltás alatt okozott halálos balesetet a 44-es főúton, börtönbüntetésre ítélték

A Kecskeméti Járásbíróság 3 év 6 hónap börtönre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 24 éves szarvasi férfit, akivel szemben közúti baleset okozása, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Baon.hu

Az ügy lényege szerint a férfi 2022. december 17-én, reggel a 44. számú főúton haladt Kecskemétről Lakitelek irányába, egy személygépkocsival, amelyben utas is volt. Haladása során a felezővonaltól mintegy 3 méter távolságra áttért a szemközti forgalmi sávba, amit a szemből érkező személyautó sofőrje – az ügy egyik sértettje – észlelt és emiatt fékezett. Ennek ellenére a járművek összeütköztek és a felezővonalra merőlegesen, egymással szemben álltak meg. A baleset következtében a vétlen autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mellette ülő utasa nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A férfi és utasa könnyebben sérültek. Biztonsági övet egyik autóban sem használtak – írja a birosag.hu.

halálos baleset, baleset, Lakitelek
Egy ember meghalt a Nyárlőrinc és Lakitelek között
Fotó: Mediaworks/Archív

A rendőrök a férfi autójában „kristály” nevű új pszichoaktív anyagot is találtak.

A férfi néhány héttel a balesetet megelőzően, Martfű lakott területén – kokain és „kristály” fogyasztása miatt – bódult állapotban úgy vezetett egy autót, hogy őt a rendőrség korábban az összes járműkategóriára kiterjedően eltiltotta a vezetéstől.

Az ítélet nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában