Besurranó tolvaj

2024.08.22. 08:01

Vádemelés: többször is ellökte idős áldozatát a büntetett előéletű bácsalmási tolvaj

A Bajai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy besurranó tolvajjal szemben, aki az őt tetten érő idős férfit többször is ellökte azért, hogy a lopott dolgokkal el tudjon menekülni.

Baon.hu

A vádirat szerint a büntetett előéletű bácsalmási férfi lakóhelyén két nyitott házba is besurrant lopni. Először 2024. március 16. napján a nyitott bejárati ajtón át ment be egy házba, és az előszobában lévő kabátból ellopta a sértett telefonját és pénztárcáját, amelyben 25 ezer forintot készpénz mellett iratok és bankkártya volt – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

ítélet, bíróság,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Legközelebb, 2024. április 4-én délelőtt – kihasználva, hogy a tulajdonos a hátsó kertben kertészkedett – a nyitott ajtón keresztül bement egy idős nő házába, és ott magához vette a nő több aranyékszerét és a mobiltelefonját, összesen 250 ezer forint értékben. A szomszédok meglátták, amikor a vádlott bement a házba, ezért az egyik szomszéd férfi utánament és felszólította, hogy ne hagyja el a helyszínt. A vádlott azonban a lopott dolgokkal együtt mindenképpen távozni akart, azért az ezt megakadályozni próbáló, idős embert többször is ellökte, így végül szinte a teljes zsákmányával együtt el tudott menekülni.

A férfit a bajai rendőrök még a rablás napján elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottat lopások miatt korábban már többször is elítélték, így jelen ügyben már különös és többszörös visszaesőként áll majd bíróság elé.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás és kisebb értékre, üzletszerűen, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában