Tűz

2024.08.21. 21:18

Illegális hulladéklerakó égett Kiskunalason a Dongér-völgyi elkerülő út mellett – videóval

Házakat is veszélyeztettek a Sáros, Polgár és a Dongér-völgyi elkerülő út között felcsapó lángok. A halasi tűzoltók több fecskendő gépjárművel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre megfékezi a tüzet.

Pozsgai Ákos

Több tíz méter magas füstoszlop emelkedett a magasba, méteres lángnyelvek csaptak fel az elkerülő út melletti náddal és gazzal benőtt területen, közvetlenül a lakóházak mögött, ahol információink szerint illegálisan összehordott és lerakott nagy mennyiségű szemét égett mintegy háromezer négyzetméteren.

tűzeset, hulladéklerakó, katasztrófavédelem
Házakat is veszélyeztettek a felcsapó lángok
Fotó: Nagy-Biblia Tamara

Egy közeli benzinkút is van a közelben, ezért erősítésre is szükség volt, hogy a lángok ne terjedjenek tovább. 

Információink szerin feltehetően kábelekről égettek le műanyagot és gumit, ettől keletkezhetett a tűz, amit a tűzoltók mostanra eloltottak. Kuris István László alpolgármester a helyszínen tájékozódott a tűz keletkezésének körülményeiről, a környéken felszerelt köztérfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével próbálják majd kideríteni a gyújtogatók személyét. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában