Katasztrófavédelem

2024.08.28. 11:09

Továbbra is füstöl a halasi hulladéklerakó

Információink szerint továbbra is dolgoznak a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a halasi hulladéklerakó területén, ahol kedden keletkezett tűz. Úgy tudjuk, hogy a központi válogatócsarnok mellett kapott lángra a nagy mennyiségű műanyaghulladék. A hulladéklerakó felett jelenleg is füst gomolyog és tűzoltóautókkal hordják az oltóvizet a területre.

Pozsgai Ákos

Kedden 3 óra körül riasztották a tűzoltókat a hulladéklerakóhoz, ahol nagy mennyiségű műanyag szemét égett. A tűzesethez a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókon kívül Kiskunmajsáról és Kiskőrösről is vonultak egységek. Több fecskendővel oltották a lángokat és nagy teljesítményű vízszállító tűzoltóautót is bevetettek. Úgy tudjuk, hogy kedden délután a dolgozók nagy részét, akik a hulladékválogatásában vesznek részt, hazaküldték és biztonsági okokból a telepre érkező szemétszállító járművek is a lerakón kívül parkolhattak le. 

hulladéklerakó, tűz
Több település tűzoltóit riasztották a halasi lángokhoz
Forrás: Pozsgai Ákos

A lángok nagy részét sikerült elfojtani, azonban még szerdán is folynak az utómunkálatok, hiszen az átizzott szemét még több helyen ég, füstöl.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában