Baleset

2024.07.31. 07:11

Robbanás történt egy hajón a Dunán, gyerekek is megsérültek

Robbanás történt egy motorcsónakon a Dunán kedden Hartánál. A hajón hatan utaztak, három felnőtt és három gyerek. Öten a vízbe ugrottak a lángoló hajóról, őket a közelben lévő hajósok mentették ki a vízből. Két gyereket a mentők égési sérülésekkel vittek kórházba. A rendőrség büntetőeljárást indított a baleset körülményeinek tisztázására – számolt be a Kossuth Rádió Krónika című műsora.

Pozsgai Ákos

A közmédia információi szerint a motorcsónak három felnőttel és három 14 év körüli gyerekkel a fedélzetén Hartáról indult el Dunaföldvár felé. A hajó alig tett meg néhány száz métert, amikor berobbant a motortérben összegyűlt benzingőz. A lángok pillanatok alatt elborították a hajó hátsó részét. A tűz és a füst elől az utasok a vízbe ugrottak, miközben a hajó vezetője egy tűzoltókészülékkel megkezdte az oltást.

robbanás, Harta, hajó,
Illusztráció
Fotó: Beküldött fotó

Több hajós is a bajbajutottak segítségére sietett és végül mindenkinek sikerült partot érnie. Két gyermeket a mentők égési sérülésekkel kórházba vittek. A Kossuth Rádió információi szerint az ellátás után mindkettőjüket hazaengedték.

– A felelősség megállapítására a rendőrség nyomozást indított – tájékoztatta Krónikát Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága víziközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást, hogy megállapítsák, hogy bárkit is terhel-e büntetőjogi felelősség. A rendőrség kishajót lefoglalta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!