Előadás

2024.07.19. 16:30

Az online csalásokkal kapcsolatban tartott bűnmegelőzési fórumot a Balotaszállási Polgárőr Egyesület

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület Bűnmegelőzési fórumot tartott a napokban Balotaszálláson, melynek témája az online és telefonos csalások megelőzése volt.

Horváth Péter

Az egyesület kiemelt figyelmet fordít arra, hogy közreműködjön az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésében, közösségi média felületén rendszeresen megosztja a megelőzéssel kapcsolatos – hiteles forrásból származó – tartalmakat. A fórumon előadást tartott Tanács László rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója, aki tájékoztatást adott a jelenleg ismert módszerekről, azok működéséről és hasznos tanácsokkal látta el a megjelenteket az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatban. Az előadáson jelen voltak a Kisszállási Polgárőr Egyesület képviselői is, akik a szomszédos településre viszik tovább a megszerzett tudást és ezzel hatékonyan tudnak közreműködni a megelőzésben. Bajnai Viktor, a Balotaszállási Polgárőr Egyesület elnökhelyettese elmondta: hosszú távú terveik között szerepel hasonló előadások szervezése, hogy ne csak a véletlen műve legyen az, hogy valaki nem válik bűncselekmény áldozatává, hanem tudatosan képesek legyenek tenni ellene az érintettek.

Balotaszállási Polgárőr Egyesület, bűnmegelőzés
Bűnmegelőzési tanácsokat kaphattunk a Balotaszállási Polgárőr Egyesülettől
Fotó: Balotaszállási Polgárőr Egyesület

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!