Nem tudták megmenteni

2024.07.19. 13:26

Meghalt a hőgutát kapott halasi postás

Korábban beszámoltunk róla, hogy életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők. A középkorú férfit a halasi kórház intenzívosztályán ápolták, a gondos ellátás ellenére később elhunyt.

Pozsgai Ákos

Úgy tudjuk, hogy helyettesíteni vezényelték át a kiskunhalasi postást Kelebiára, ahol szerdán kerékpárral kézbesítette a küldeményeket, azonban a rendkívüli hőségben összeesett. Később helyiek találtak rá a földön eszméletlenül fekvő postásra, akihez azonnal mentőt hívtak.

postás, Kelebia, hőguta
A középkorú férfit a halasi kórház intenzívosztályán ápolták, a gondos ellátás ellenére később elhunyt. 
Forrás: Petőfi Népe

Egy mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, információink szerint a férfi hosszú ideje feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak, teste nagyon átforrósodott, 43 fokra hűtötték vissza a testhőmérsékletét, stabilizálták az állapotát, utána indult el vele a mentőhelikopter a halasi kórházhoz.

Információink szerint az intenzív osztályon kapott szakszerű orvosi kezelést, azonban a gondos ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét, később meghalt.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. közlése szerint a postás rosszulléte előtti napon, július 16-án volt az év eddigi legforróbb napja, Kelebián 41,6 fokot mértek, ami alig három tized fokkal maradt el a Magyarországon hivatalosan valaha mért legmagasabb, abszolút rekord 41,9 fokos értéknél, amit 2007 júliusában Kiskunhalason mértek. A tragédia napján is rendkívül meleg volt, a hőmérő higanyszála átlépte ekkor is a 40 fokot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!