Bács-Kiskun

2024.06.07. 11:34

Karambolok és kigyulladt mosógép is munkát adott a tűzoltóknak

Két tűzeset és négy műszaki mentés miatt siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban az elmúlt 24 órában.

Baon.hu

Mosógép égett egy családi ház pincében csütörtök délután Kecskeméten, a Hegy utcában. A lakók megkezdték a tűz oltását. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kivitték a mosógépet és egy vízsugárral megszüntették az izzásokat. Személyi sérülés nem történt –derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából.

baleset, katasztófavédelem
Négy ember súlyosan megsérült Bácsalmásnál
Fotó: Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság Facebook-oldala

Egy huszonöt négyzetméteres fém szerkezetű fatárolóban keletkezett tűz csütörtökön délután Jakabszálláson, a Tavasz utcában. A helyszínen lévők oltani kezdték a tüzet. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték. A mentők két embert kórházba szállítottak.

Mint írják, egy kamion és egy személyautó ütközött csütörtökről péntekre virradóra az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében. Az ütközés következtében a személyautó a szalagkorlátnak csapódott. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Összeütközött és árokba hajtott két személyautó pénteken hajnalban az 5503-as út, Bácsalmás és Tataháza közötti szakaszán. Mindkét autóba beszorult egy-egy ember, akiket a bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták őket a mentőknek. A balesetben összesen nyolc ember sérült meg.

Letért az úttestről és felborult egy személyautó pénteken kora reggel, Pálmonostora határában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, kerekeire állították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában