Zivatar

2024.06.07. 14:10

Elsőfokú riasztást adtak ki Bács-Kiskunra is

A HungaroMet zivatar veszélye miatt elsőfokú riasztást adott ki Bács-Kiskun vármegye területére is.

Baon.hu

Estig nagy területen lesznek kedvezőek a feltételek további zivatarok kialakulásához, és a zivatarok besodródásához. Legnagyobb eséllyel és számban északkeleten és az Észak Alföldön, a középső országrészben illetve a Nyugat-Dunántúlon várható képződésük, de az országban máshol is előfordulhatnak a délután folyamán. Estére már csökkenhet számosságuk, de a zivatarok várhatóan éjjel sem csengenek le teljesen. Az éjszaka második felében újabb zivatarok képződhetnek egy nyugat-kelet irányú sáv mentén – írja a met.hu.

riasztás, zivatar, időjárás
Forrás: met.hu

Szombat délutánig csak kevés helyen, főleg az ország délnyugati felében lehet zivatar, majd délutántól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé lehet számítani előfordulásukra.

Az erősebb gócokhoz intenzív csapadékhullás (ált. > 20-30 milliméter, lokálisan ennél több sem kizárt), viharos (~60-80 kilométer/óra) széllökés, illetve jégeső (~1-2 centiméter átmérő) társulhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában