Hirdetés

2 órája

Több mint száz filmet neveztek be a huszonharmadik Lakiteleki Filmszemlére

Korkép, portré, krónika, valamint hungarikumok és helyi értékek témakörben hirdették meg a 23. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre 112 alkotás érkezett.

PR cikk

Az előzsűri két napon át bírálta a beérkezett alkotásokat

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Hungarikum Bizottság, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár Nonprofit Közhasznú Kft. és a Dunaversitas Egyesület által meghirdetett szemlére hazai és határon túli alkotóktól érkezett filmeket 2024. október 15−16. között értékelte az előzsűri Lakiteleken a Népfőiskolán, melynek eredményeképpen 42 filmet javasoltak a versenyprogramba.

Az előzsűri elnöke: Sára Balázs, Balázs Béla-díjas operatőr, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense.

Az előzsűrin tagjai: Bágya Rita kommunikációs szakember, a Lakiteleki Filmszemle zsűri titkára; Bakos Edit, az Art-Mozi Egyesület tiszteletbeli elnöke; Baranyai Gergely szabad bölcsész; Bartók Csaba szerkesztő-rendező; a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének alelnöke; Dulai Sándor a Szabad Föld újságírója, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanára; Ékes Ilona az ERGO – Európai Regionális Szervezet elnöke; Fehér István Lakitelek alpolgármestere, média-mozgóképszakos tanár; Gulyás Martin történész, a RETÖRKI levéltári főmunkatársa; Szabó Attila rendező-producer; Tanos Miklós szerkesztő-rendező; Tuba Mariann Balázs Béla-díjas filmvágó, a DUNA Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezető szerkesztője.

A Sára Sándor emlékezetére meghirdetett XXIII. Lakiteleki Filmszemle döntőjére 2024. november 13–15. között kerül sor Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában