TOP Plusz

2 órája

Megújul a Pöttömkert Óvoda Vasút utcai telephelye Apostagon

Közel 64 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást segítségével korszerűsítik az apostagi Pöttömkert Óvoda Vasút utcai telephelyét.

Gulyás Sándor

Apostag Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Bács-Kiskun Vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése elnevezésű felhívásra. A pályázat sikeresnek bizonyult, így a település 63,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Pöttömkert Óvoda Vasút utcai  telephelyének felújítására. A projektnek köszönhetően egy, a mai kornak megfelelő gyermeknevelési intézmény jön létre Apostagon.

munka, építkezés, Pöttömkert Óvoda
Megújul a Pöttömkert Óvoda Vasút utcai telephelye Apostagon
Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló uniós támogatás segítségével megvalósul az óvodaépület korszerűsítése épületgépészeti és épületszerkezeti fejlesztése, továbbá az óvodai nevelési munkához kapcsolódóan eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik. A beruházás során elkészül a tetőfelújítás, a nyílászárócsere, a hőszigetelés, a vakolatjavítás, a burkolatcsere, az akadálymentesítés, a vizes berendezések cseréje, és a parkoló kialakítása.

A Pöttömkert Óvoda telephelye várhatóan jövő tavaszra újul meg

A projekt hozzájárul a gyermekek és a társadalom egészségfejlesztéséhez, a családok életminőségének, a szülők munkába való visszatérésének segítéséhez. Csökkenti a társadalmi különbséget és mindenki számára egyenlő esélyt teremt, elősegíti a szükséges kompetenciák fejlesztését, amelyek a gyermekek későbbi iskolai teljesítményét, szocializációját, személyiségfejlődését megalapozzák. A kivitelezési munkák várhatóan a jövő év március 31-ig befejeződnek. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg – olvasható a sajtóközleményben.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában