Hirdetés

2 órája

MobileKids: a Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági programja gyerekeknek

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2024-ben is folytatta közlekedésbiztonsági programját. Idén öt általános iskolában mintegy 700 alsó tagozatos diákkal ismertették meg játékos formában a biztonságos közlekedési magatartást.

PR cikk
© Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A biztonságos közlekedés minden felnőtt és gyerek számára napi szinten jelent kihívást országszerte. A Mercedes-Benz autógyártóként kötelességének érzi, hogy tegyen azért, hogy több tudatos közlekedő legyen, és különösen elkötelezett a gyermekek közlekedésbiztonsági oktatása iránt. A kecskeméti gyár a MobileKids programmal járul hozzá a gyermekek önálló és biztonságos közúti közlekedéséhez.

A vállalat 2024-ben öt általános iskolába vitte el roadshowját és mintegy 700 alsó tagozatos gyereknek mutatta meg gyakorlati példákon keresztül, hogyan lehet biztonságosan eljutni az otthonuktól az iskoláig. A diákok játékos formában ismerkedtek meg a biciklis és rolleres közlekedés szabályaival, a kerékpár kötelező felszereléseivel és megtanulták, hogyan tehetik magukat a közlekedésben szereplők számára is jól láthatóvá korlátozott látási viszonyok között, például sötétben és ködben. Az egyes állomásokon pecsétet gyűjtöttek, és zárásként az oklevelek mellett hasznos ajándékokat is átvehettek személyesen MoKi-tól, a program kabalafigurájától.

© Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Németországból 2001-ben útjára indított MobileKids programot idén Kecskeméten kívül Helvéciára, Kiskunfélegyházára, Nagykőrösre és Jakabszállásra vitte el a gyár. A diákok jövőre új helyszíneken találkozhatnak MoKival, aki továbbra is arra kér mindenkit, hogy figyeljünk egymásra és a gyerekekre az utakon!

https://gyar.mercedes-benz.hu/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában