Hirdetés

2024.07.24. 08:00

Elstartolt a 27. ÁGOTA Tábor – 800 gyermek lépte át a gyógyulást jelentő tábor kapuján

Az ország 19 vármegyéjéből 800 vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermek érkezett a Bács-Kiskun vármegyei Tass-Alsószenttamásra, ÁGOTA Falvára. Ez az eddigi legnagyobb létszámú ÁGOTA Tábor, ahová a fiatalok gyógyulni érkeznek.

PR cikk

Fotó: Karnok Csaba

800 gyermekvédelmi gondolkodásban élő gyermek és fiatal előtt kitárta kapuját ÁGOTA Falva. A gyermekvédelmi komplexum harmadik alkalommal ad otthon a nyári tábornak. Az ország minden vármegyéjéből érkeztek vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekek, akik regisztráltak majd elfoglalták lakhelyüket. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok vasárnap érkeztek a 27. ÁGOTA Táborba, az ÁGOTA Közösség önkéntesei hatalmas ovációval fogadták őket. 

Forrás: ÁGOTA Közösség

Fotó: Sándor Judit

A  terápiás programok között a bizalom, a kiszolgáltatottság, a norma, az értékrend és jövőkép témák körbejárása, valamint a traumák feldolgozásában segítő csoportos foglalkozások is szerepelnek. Élményprogramjaink közül egyik legnépszerűbb a Toldi bajnokság, ahol a leggyengébb is lehet a legerősebb. A Roma Esten a roma identitás elfogadása és annak örömteli megélése a cél. Az ÁGOTA szépe versenyen és  a Ki mit tud-on, a sok traumát átélt gyermekek és fiatalok önértékelése és magabiztossága erősödik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában