Közélet

2013.03.20. 08:37

Vannak értékelhető ajánlatok a kórház építésére

Címkék#Baja

Három olyan ajánlat érkezett be, ami a keretösszegnél kevesebb pénzért vállalná a Bajai Szent Rókus Kórház új épületének felhúzását.

Kubatovics Tamás

Három olyan ajánlat érkezett be, ami a keretösszegnél kevesebb pénzért vállalná a Bajai Szent Rókus Kórház új épületének felhúzását – derült ki tegnap a fővárosban, ahol felbontották az ajánlattevők borítékait.

Harmadik alkalommal nyújthattak be ajánlatokat építőipari cégek, illetve konzorciumok. A beruházás korábbi keretösszegét az év végén bruttó 600 millióval emelte meg a kormány, ennek egy részét az építkezésre szánták, így ezúttal nettó 2 milliárd 180 millió forintos kerettel vágtak neki a meghívásos közbeszerzésnek. Erre hat korábbi pályázót hívtak meg.

Információink szerint több Bács-Kiskun megyei vállalkozás is jelentős szerepet kíván vállalni a hétszintes épület kivitelezési munkálataiban és erre még van esélyük, azaz megfelelő ajánlattal álltak elő.
- Reménykedő hangulatban vagyok - mondta dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos a borítékbontás után. Az eddig két és fél éves csúszást elszenvedő nagyberuházás kapcsán most kezdik meg az ajánlatok szakmai és jogi ellenőrzését, majd az irányító hatóság vizsgálhatja pár hétig a benyújtott anyagokat, ezt követően hirdethetnek győztest. Ezután újabb  várakozási időszak következik és amennyiben egyetlen cég sem támadja meg a döntést, akkor aláírhatják a szerződést. Akár annak másnapján nekiláthatnak a munkának az építők. Eszerint legalább másfél-két hónap múlva kerülhet sor erre. A kivitelezésre 11 hónapja van a győztesnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!