Közélet

2013.04.26. 11:47

Új háziorvost szerződtettek

Közel egyéves keresgélés után sikerült új háziorvost szerződtetni Kunszállásra. Dr. Kasza Beáta a hétfői falugyűlésen mutatkozott be a helybelieknek.

Vajda Piroska

Kunszállás korábbi háziorvosa tavaly nyáron adta be felmondását a helyi képviselő-testületnek, azóta felmondási idejét tölti. A kedvező feltételek ellenére csak most sikerült új orvost találni helyére – hangzott el a hétfői falugyűlésen. Kovács Imre polgármester elmondta, a praxisváltással egyidőben az orvosi rendelőt is felújítják. Mintegy másfél hónapon belül korszerű rendelő és tágas váróterem fogadja majd a helyi betegeket. Dr. Kasza Beáta Kecskemétről jár majd át Kunszállásra. Mint mondta a nap 24 órájában a betegek rendelkezésére áll.

A településvezető beszámolt a szomszédos Fülöpjakabbal létrehozott közös hivatal eddigi tapasztalatiról. Kiemelte hétfő délelőttönként Fülöpjakabon, délutánonként pedig Kunszálláson várja kihelyezett ügysegéd a helyieket.  

Kovács Imre azt is elmondta, az iskola állami fenntartásba adásával a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek az óvodai nevelésre. Tervezik az óvoda korszerűsítését, 30 millió forintos fejlesztésre pályáztak. Ugyanakkor a napokban nyolc új udvari játékot vásároltak, telekbővítéssel pedig újabb játszóudvar kialakítását kezdték meg. Elhangzott, fejlesztik a községi konyhát, illetve a faluházat is, sikeres pályázat estén napelemeket felszerelésével csökkentenék az energiafogyasztást.

Hamarosan megszépül a polgármesteri hivatal épülete is, amely a szomszédos helytörténeti múzeumhoz hasonló arculatot kap. Ezzel párhuzamosan egybenyitják a múzeum, a hivatal és a templom udvarát, melynek köszönhetően egy központi parkot hoznak létre. Ennek első lépéseként június másodikán ünnepélyes keretek között székely kaput avatnak a park bejáratában. Itt kap helyet az a kun kőszobor is, amelyet Györfi Sándor, szobrászművész, nagykun kapitány ajánlott fel a község számára. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bemutatkozott az új háziorvos.
[/caption]

A település vezetője az arzénmentesítéssel kapcsolatban is tájékoztatta a helybelieket. Elmondta, 88 millió forintot nyertek pályázaton a fejlesztésre, ám a közbeszerzések felülvizsgálata miatt csúszhat a beruházás. Hozzátette, fontolgatják, hogy a konzorciumból kilépve, saját forrásból valósítják meg az arzénmentesítést, sokkal olcsóbban. Hangsúlyozta, eddig 1,3 millió forintba került az önkormányzatnak az arzénmentes ivóvíz biztosítása.

A falugyűlésen szó esett még a köztemető bővítéséről, a dűlőutak karbantartásáról, illetve arról a naperőműről is, amelyet sikeres pályázat esetén egy budapesti társaság létesít a község határában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!