Hosszú a lajstrom

2 órája

A telefonlopási ügy csak az egyik Magyar Péter botrányainak sorában

A bíróság előtt felelhet diszkóbotránya miatt a Tisza Párt elnöke, ha az Európai Parlament a legfőbb ügyész indítványának eleget téve felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát. De nem ez az egyetlen ügy, amelybe Magyar Péter keveredett: egy nő erőszakoskodással vádolta meg a politikust, szexuális ragadozóként jellemezve őt, egy másik ügyben pedig hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel az általa korábban vezetett Diákhitel Központ túlárazott szerződései miatt. Ezeken kívül Magyar Péter jogellenesen listázta vallási hovatartozásuk alapján egy televíziós csatorna munkatársait, és már a vesztegetés gyanúja is felmerült vele szemben.

MW

Magyar Péter a Tisza Párt egyik kampányeseményén

Forrás: AFP

Fotó: Isza Ferenc

Magyar Péter júniusban az Ötkert nevű szórakozóhelyen randalírozott, több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett, majd az őt videózó egyik férfitől elvette a telefonját, később pedig a Dunába dobta a készüléket, ami a hatóságok szerint lopásnak minősül. A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. A baloldali politikus a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását – emlékeztet cikkében a Magyar Nemzet.

„Le kellett lökdösni magamról”

Magyar Péter ellen egy másik ügyben is vizsgálat folyik, miután Tényi István az ügyészségnél tett feljelentést szexuális kényszerítés gyanújával. A Facebookon hetekkel ezelőtt egy rejtélyes posztban tette helyre egy nő Magyart, akivel állítása szerint szintén erőszakoskodott a politikus. A TV2 hírműsora, a Tények megtalálta a poszt íróját, aki exkluzív interjúban mondta el, mit élt át Magyar Péter mellett.

Rám feküdt, és akkor mondta, hogy… most. Én pedig mondtam, hogy nem szeretném. Le kellett lökdösni magamról

– idézte feljelentésében Tényi a nő interjúban elmondott szavait.

Az áldozat azok után érezte fontosnak, hogy kamerák elé álljon, hogy hallott Magyar Péter diszkóbotrányáról, mivel a nő kísértetiesen hasonló tapasztalatokat élt át. Elmondása szerint egy társkereső oldalon, a Tinderen ismerkedett meg Magyar Péterrel. 

Mint egy szexuális ragadozó, úgy kezdett viselkedni. Körbeírja, hogy mit tenne a másikkal, és átküldi a hímtagját

– emlékezett vissza a magát Laurának nevező nő a megrázó részletekre, amikre Tényi is kitért az ügyészségnek elküldött levelében.

Az interjúban a nő azt is elárulta, hogy a személyes találkozó végül egy ötcsillagos szállodában volt, de a randevún Magyar Péter kiszámíthatatlanul és agresszívan viselkedett, így valósággal rettegett tőle, ezért a férfi hiába ostromolta, nem akart lefeküdni vele. A nő szerint Magyar először úgy tett, mintha megértené, de nem sokkal később bosszút állt rajta: sértegetni kezdte, majd erőszakosan lépett fel, exeiről mutogatott meztelen képeket, végül előtte kezdett önkielégítésbe. Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt egy vizsgálatot.

Túlárazott szerződések a Tisza Párt kulcsemberével

Hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel abban az ügyben, amikor a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központ túlárazott szerződést kötött a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének a vállalkozásával. Tényi István lapunk cikke nyomán tett feljelentést a botrányos szerződés miatt. Ahogy arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá.

A Magyar Nemzet kiderítette, hogy melyik a példaként említett cég: a Magyar vezette Diákhitel Központ 2021. december 1-jén kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért.

A társaság tulajdonosa Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője, méghozzá kulcsszerepet tölt be. Információnk szerint a tiszások augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest vármegyei választókerület városi koordinátorainak Dunaharasztin.

Az eseményen vendégként volt jelen Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza-szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Az úgynevezett Tisza-szigetek a korábbi polgári körök mintájára létrehozott helyi pártszervezetek. Szakértők szerint mivel a Tisza-szigetek adják a helyi beágyazottságot, így ezek a Magyar-féle párt legfontosabb szervezeti egységei, megszervezésük pedig a Tisza Párt politikai térnyerésének egyik kulcsa.

A Magyar Nemzet teljes cikke, benne az ATV munkatársainak vallási hovatartozásuk szerinti jogsértő listázásának és a Honvédkórház szolgáltatásai igénybevételének történetével IDE KATTINTVA olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában