Közélet

2016.03.09. 15:40

Kórházi ágy a kamarai adományból

Címkék#Kecskemét

A megyei kórház ágy beszerzésére fordítja azt a jótékonysági adományt, amelyet a kamarai bál bevételéből és a támogató szponzorok felajánlásaiból összegyűlt.

B. Zs.

Szerda délután az intézmény tanácskozójában ünnepélyes keretek között jelképesen adta át a már átutalt összeget Gaál József a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke dr. Svébis Mihálynak, a megyei kórház főigazgatójának. Az egészségügyi intézmény főigazgató megköszönve az adományt hangsúlyozta, hogy a felajánlott összeget a saját kereteikből megduplázzák. Majd javasolta, hogy a kamara ne kétévente, hanem évente rendezzen jótékonysági bált. Gaál József kamarai elnök gondolatébresztőnek nevezte a kórház vezetőjének javaslatát, majd hozzá tette: a mostani bál támogatóinak a száma több volt, mint két éve. Ezt annak tulajdonította, hogy egyre több cégvezető érzi fontosnak azt, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősség vállalás ezen formájából.

Sipos Zsolt megyei kamarai titkár pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a közjó érdekében mind több embernek tennie kell. Lapunk kérdésére Hegedűs Iván a kórház gazdasági igazgatója elmondta, hogy mintegy 500 ágy vár lecserélésre. Dr. Svébis Mihály főigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy 200-, 500 ezer-, de 2 millió forintos ágyak is vannak az egészségügyi eszközök, műszerek piacán. Hogy miből mennyit vásárolnak az még nem dőlt el. Abban reménykedik, hogy kormány-, és egyéb támogatással lecserélhetőek a régi fekvőhelyek. Nyugat- Európa fejlett országaiban a cseréket három évente iktatják be a korszerű egészségügyi intézmények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!