Közélet

2013.03.25. 18:26

Gyereksebészet indul a kiskunfélegyházi városi kórházban

A jövőben nem kell Szegedre vinni a félegyházi és környékbeli gyerekeket kisebb sebészeti beavatkozás miatt.

Vajda Piroska

Csütörtöktől gyereksebészeti ambulancia indul a félegyházi városi kórházban – tájékoztatta lapunkat dr. Körtvélyessy András, az intézmény igazgatója. Elmondta, a félegyházi származású dr. Vizi András gyermeksebész vállalta, hogy ellátja a helyi betegeket. Eleinte kéthetente, igény esetén pedig hetente, csütörtökönként rendel. A kisebb műtétek mellett a szegedi klinikán műtött betegek kontrollvizsgálatát is elvégzi. A gyereksebészeti szakrendelés ingyenes, ugyanakkor beutalóköteles, a diszpécserszolgálatnál pedig előjegyzési időpontot kell kérni – részletezte az igazgató.

Dr. Körtvélyessy Andrástól azt is megtudtuk az integrált megyei kórház pályázatot nyújtott be a kalocsai, kecskeméti és félegyházi intézmények fejlesztésére vonatkozóan. Ennek része a félegyházi kórház 1,3 milliárd forintos fejlesztése. Sikeres elbírálás esetén elsősorban a szakambulanciákat fejlesztenék. A tervek szerint a főépület új szárnnyal bővülne, ahol új sürgősségi fogadóhelyet alakítanának ki, illetve egy helyre koncentrálnák a szakrendelőket. Ezzel párhuzamosan központi modern váróterem és recepció is létesülne, valamint a főbejárat is korszerűsödne. Ugyanakkor korszerűsítenénk a műtőket is az egynapos sebészetre fókuszálva. Ehhez kapcsolódóan pedig kétágyas, külön fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki.  Teljesen megújul az első emeleti röntgen is, a teleradiológiának köszönhetően pedig gyorsabb lesz a diagnosztizálás.

Az igazgató szerint, komoly eséllyel indul az intézmény, a pályázat ugyanis elsősorban struktúraváltó kórházaknak szól. Sikeres eredmény esetén jövőre indulhat a beruházás. Legkésőbb nyáron viszont elkezdődik az a csaknem 180 millió forintos fejlesztés, melynek során a kórház harmadik szintje legmodernebb kórtermekben elhelyezett 32 rehabilitációs ággyal bővül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!