Közélet

2012.08.16. 21:01

Életéért küzd a rákbeteg Tibor

Tibor bal lábát tavasszal csontrák miatt amputálták. A betegség azonban a tüdejére is átterjedt. Gyógykezelése – amit nem támogat a társadalombiztosító – komoly anyagi terhet jelent családjának. Édesanyja végső elkeseredésében kért segítséget szerkesztőségünktől.

Vajda Piroska

A 21 éves fiúnál tavaly diagnosztizálták a csontrákot. Betegsége nyáron lábdagadással kezdődött. Az orvosok Félegyházáról Kecskemétre, onnan pedig Budapestre utalták, ahol szövetminta alapján állapították meg Tibor súlyos betegségét – részletezte az édesanya.

– Képzelheti, mit éreztünk, amikor szembesültünk a hírrel. A kezelés kemoterápiával indult, de a várt gyógyulás elmaradt, ezért fiunk bal lábát márciusban teljesen eltávolították – idézte fel a történteket Aranka. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a betegség Tibor tüdején is megjelent. Mivel gyermekem nagyon nehezen viselte a kemoterápiát, más gyógymódot kellett választani.

Ekkor keresték fel szakemberek javaslatára a szülők prof. dr. Dávid Tamást, akinek a rákgyógyításban kifejlesztett természetes alapanyagokra épülő módszerét már világszerte bejegyezték, itthon azonban nem támogatja a társadalombiztosító. Az édesanyától megtudtuk, a kezelés lényege, hogy hetente háromszor, nagydózisban, intravénásan C-vitamint kap Tibor, emellett pedig speciális teakeveréket fogyaszt. Ennek költsége hetente csaknem harminc ezer forint, amit nagyon nehezen tud kigazdálkodni az öttagú család. Tibornak ugyanis két kistestvére is van: a négyéves Jancsika, és a kilenc hónapos Milán. Egy fizetésből és a gyesből gyakran a legszükségesebbekre alig futja.

Tibor leszázalékolása is folyamatban van, de a bürokrácia malmai lassan őrölnek. A fiatalember eddig egyetlen fillért sem kapott. Ezért fordul segítségért olvasóinkhoz az édesanya, aki elmondta elsősorban pénzre lenne szükségük, de minden más adományt szívesen fogadnak.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tibor, mankó helyett hamarosan műlábat kap. A felvételen édesanyjával és négyéves kisöccsével Jancsikával.
[/caption]

A Pintér házaspár nehéz helyzete ellenére bizakodó, mindent megtesznek fiuk gyógyulásáért. Tibor csak fizikailag gyenge. Gyakran ő tartja a lelket szüleiben is. Betegsége miatt tanulmányait nem tudta befejezni. Kőművesnek készült, most viszont új terveket szövöget. Mint mondta, műlábbal igen korlátozottak a lehetőségei, de bízik abban, hogy hamarosan sikerül valóra váltania gyermekkori álmát. Mivel mindig is vonzódott a zenéhez DJ szeretne lenni. Vágyai megvalósításában nemcsak szülei, de barátai is támogatják.

Pintér Tiborné elérhetősége: 06-70/541-60-79
A család bankszámla száma: 11600006-00000000-56412624

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!