Birkózás

2024.09.17. 15:10

A KESI birkózói több éremmel kezdtek

Elindult az őszi versenyszezon a Kecskeméti Sportiskola birkózó szakosztályának, mely több korosztályban, több helyszínen is szép eredményekkel vette az első akadályt. A KESI versenyzői érmekkel és jó teljesítményekkel hívták fel magukra a figyelmet.

Nyitray András

Szombaton Csepelen és Soltvadkerten is szőnyegre léptek a KESI ifjú és kevésbé ifjú birkózói. A fővárosban zajló felnőtt Magyar Bajnokságon két kecskeméti érem is született, Tóth Zsanett ezüstérmet, míg Rácz Olivér bronzérmet szerzett súlycsoportjában. Mindketten fegyelmezetten, sok akciót végrehajtva birkóztak, amelynek dobogós eredmény lett a jutalma.

KESI, birkózás, Kecskemét,
A KESI fiataljai érmeikkel
Fotó: KESI

Ugyanezen a napon, Soltvadkerten további három korosztályban is képviselték Kecskemétet a tehetséges fiatalok. Az U13-as kötöttfogású területi diákolimpián, illetve az U8-as és U9-es gyermek versenyen, ahol szintén remekül birkózva vitték az egyesület jó hírét a versenyzők.

Az U13-as korosztályban Busch Bence remekelt, kevéssel maradt le az aranyról, így végül ezüstérmes lett. Kádár Benedek sem maradt el tőle sokkal, neki a harmadik hely jutott, míg Vincze Zoltán az ötödik pozíciót foglalhatta el végül.

Az U8-as korosztályban Nyikos Dominik megállíthatatlan volt ezen az eseményen, neki aranyérem került a nyakába. Ugyancsak első helyen végzett az U9-es mezőnyben László Szabolcs, valamint Takács Armand. Az éremkollekciót Szász Máté és Nagy József ezüstjei, valamint Czimbalmos Ádám bronzérme tette teljessé a rendkívül sikeres versenynapon a kecskemétieknek.

A KESI birkózói így négy korosztályban, két helyszínen szőnyegre lépve, összesen tíz érmet gyűjtöttek be, ami jó alapot adhat az ősz folytatásához számukra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában