Közélet

2011.07.04. 20:46

Dobrády Ákos lelépett a pénzzel, elmaradt a koncert

Elmaradt Dobrády Ákos koncertje a hétvégén Kiskunfélegyházán. Az énekes a Strandnapokon lépett volna fel, de kevesellte a közönséget, ezért inkább a pénzzel együtt távozott – tájékoztatta a baon.hu szerkesztőségét Váradi Ákos a strandot üzemeltető Kiskun Szabadidő és Sport Kft. ügyvezetője.

V. P.

Dobrády július 3-án, 18 órakor a strandnap keretében koncertezett volna, de a fellépti díj kézhezvételét követően fél órával később közölte, hogy a csekély nézőlétszám miatt nem hajlandó a rendezvényt megtartani, és felszólította technikai személyzetét a terület elhagyására – írja közleményében a kft. ügyvezetője. Megtudtuk, a szerződés szerint, csak száz személynél kevesebb esetben mondhatta volna le a koncertet az előadó. A kft. kimutatása alapján viszont 222-en vettek jegyet a rendezvénnyel kapcsolatban, 42 bérletes törzsvendég, továbbá 38 alkalmazott és biztonsági személyzet volt jelen, összesen tehát 300-an tartózkodtak a strandfürdő területén, tehát a koncert lemondását semmi nem indokolta – állítja az ügyvezető.

Váradi Ákos sajtóközleményéből az is kiderül, próbáltak egyezségre jutni Dobrády Ákossal és testvérével Dobrády Zsolttal, de másfél órás vita után sem sikerül a pénzt visszakövetelni tőlük. Minden lehetőség elől elzárkóztak, majd elhagyták a helyszínt.

A Kiskun Szabadidő és Sport Kft. ügyvezetője, elmondta a koncert elmaradása miatt nem csak vagyoni, hanem erkölcsi kár is érte a strandot. A belépőjegyeket egyébként visszafizették a koncertre érkező vendégeknek. Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a kft. veszteségeit jogi úton próbálja behajtani a testvérpártól. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!