Kék hírek, bulvár

2014.05.13. 07:19

Menteni kellett a mentőhelikoptert

Szombaton este meghibásodott az egyik mentőhelikopter Madarason, a gép több hónapra kieshet a mentésből – értesítette szerkesztőségünket egyik olvasónk.

Zsámbóki Dóra

Századik landolás a kaposvári heliporton Újraélesztés, baleset és darázscsípés - mozgalmas nyarat zár a légi mentés Somogyban. Előfordult, hogy egy nap alatt többször landolt a sárga színű mentőhelikopter a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház tetején.

Fotó: Lang Róbert

Információink szerint a mentőhelikoptert egy idős férfihoz riasztották a Petőfi Sándor utcába, a gépet egy szűk úttestre próbálta meg letenni a pilóta. Úgy tudjuk, hogy leszállás közben sérült meg a gép rotorja, mert ledarálta egy fa ágait.

A mentőhelikopter már nem tudott felszállni, az idős férfit mentőautóval vitték később kórházba, úgy tudjuk, hogy állapotát sikerült stabilizálni. A gépet az úttesten hagyták, helyi rendőrök és polgárőrök őrizték. Információink szerint hétfőn tervezték szétszedve, kamionnal elszállítani egy külföldi szervizbe.

Madarason a pécsi légi bázisról felszálló mentőhelikopter teljesít szolgálatot, így valószínűleg egy Eurocopter EC-135 gép hibásodott meg szombaton. Bács-Kiskun megye nagy részén a mentést a szentesi bázisról felszálló légi mentők látják el. Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk: a meghibásodott helikoptert a bérleti szerződés keretében a Légimentő Kft. szerződött, osztrák partnere egy másik géppel pótolja a javítás idejére, így a terület légimentő ellátása biztosított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!