Labdarúgás

2 órája

Hátrányból fordított és nyert Szolnokon a Tiszakécskei LC – galériával

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a Tiszakécskei LC csapata a Szolnoki MÁV FC otthonába utazott. A vendégek vezetőedzője jól ismeri az ellenfelet, hiszen hosszú ideig ott dolgozott.

Szentirmay Tamás

A szolnokiaknál kezdőként ott volt Kardos Norbert, aki két szezonon keresztül játszott a tiszakécskei csapatban, a kispadon pedig Ladányi Patrik, aki pedig három és fél évet töltött el a Tisza-parti kisváros gárdájánál. Balogh Pál vezetőedző, szolnoki révén, jól ismeri az ellenfél csapatát, és ennek megfelelően választotta meg a taktikát.

labdarúgás, Tiszakécskei LC, Szolnoki MÁV FC
Hátrányból fordított és nyert Szolnokon a Tiszakécskei LC
Fotó: Szentirmay Tamás

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, látszott a játékosokon, hogy ennek a találkozónak komoly, presztízs tétje van. Az első említésre esemény az volt, amikor Kardos úgy meglökte Zámbóz, hogy a tiszakécskei csatárt le kellett cserélni. Sajnálatos módon a mérkőzés folyamán nem ez volt az első olyan eset, amikor durva szabálytalanság miatt nem adott a játékvezető sárga lapot. Egy ütközésnél Szekér vállal kiugrott, de vissza tudták tenni, és tudta folytatni a játékot. A 38. percben az egyik szolnoki játékos a tizenhatoson belül elesett, a játékvezető műesés címén sárga lappal figyelmeztette. Az első félidő utolsó percében Balázs Banjamin távoli lövésébe még bele tudott érni egy szolnoki védő, így szöglet lett belőle. A második játékrészben mind a két gárda döntésre akarta vinni az eredményt. Az 52. percben egy bal oldali gyors akció után Iván Milán az alapvonal közeléből élesen a bal alsó sarokba lőtt 1–0. Nem sokat, mindössze négy percet kellett várni az egyenlítésre. Grünvald remek labdát adott be a bal oldalról, a berobbanó Sallai pedig közelről a hólóba lőtt 1–1. Egy óra telt el a találkozóból, amikor Géringer húsz méteres lövését bravúrral hárította Csáki. A 64. percben bal oldalról végzett szabadrúgás után Demeter fejelt a hálóba 2–1. Nem sokkal később Annus remek labdát kapott középen kicselezte a védőket, már csak Prokoppal állt szemben, de a kapufát találta el. A találkozó hajrájában egy bal oldali beadás után a tizenhatoson belül passzolgattak a vendégek, aminek a végén Antal Gábor vállalta, hogy közelről kapura lő. A labda be is jutott a hálóba 2–2. Már a hosszabbításban járt az óra mutatója, amikor egy keresztlabda után Balázs Benjamin éles szögből, kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot 2–3.

A Tiszakécskei LC ment az eredmény után

Minden tekintetben rangadó volt ez a mérkőzés a javából. Szó szerint harcos, küzdelmes találkozót vívtak egymással a csapatok. Sok esetben durvaság is jellemezte a játékot. Sajnálatos módon a játékvezető, rossz ítéleteivel, mind két szurkoló tábor vérnyomását magasabb szintre emelte. Furcsa és sportszerűtlen volt az is, ahogyan viselkedtek a stábtagok a szolnoki kispadon. A Tiszakécske ment az eredmény után és tíz perccel a befejezés előtt még a vendég szurkolók a

döntetlenben is kiegyeztek volna. Végül az utolsó percben sikerült megnyerniük a találkozót. Mivel a Gyula kikapott, így átvették a tabellán a vezetést.

Balogh Pál: Azt hiszem, hogy nagyon taktikus mérkőzés volt mind két fél részéről. A Szolnok igazolta, hogy jó formában van, az elmúlt két mérkőzését megnyerte, a látottak alapján nem érdemtelenül. Nagyon megnehezítették a dolgunkat. Ha kicsit nyögve nyelősen is, de sikerült bedarálnunk ezt a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak!

Szolnoki MÁV FC-Tiszakécskei LC 2–3 (0–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, vezette: Práth Dávid (Kovács Zoltán, Szabó Ferenc Szilárd).

Szolnok: Csáki – Tisza K., Iván M., Lengyel (Bogdán 64.), Annus, Dudok (Sitku 82.), Kardos, Barna V., Demeter, Kópis, Csanádi (Kató 53.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

Tiszakécske: Prokop – Antal G., Takács Zs., Valencsik, Grünvald, Balázs B., Pintér, Szekér, Vajda (Takács T. 57.), Géringer, Zámbó (Sallai 18.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Iván 52., Demeter 74., illetve Sallai 56., Antal G. 85. Balázs B. 93.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában