Labdarúgás

2 órája

Mindig a kötelező győzelem a legnehezebb

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság tizenharmadik fordulóját bonyolítják le vasárnap. A Tiszakécskei LC a Hódmezővásárhelyi FC otthonába utazik.

Szentirmay Tamás

A hazaiak eddig nem szerepeltek valami fényesen, mert a tizenkét mérkőzésükből mindössze egy találkozót nyertek meg, éppen az utolsót a Dabas ellen, de ők az utolsók a tabellán. Hat alkalommal döntetlent játszottak, ötször pedig vesztesként hagyták el a pályát, és így kilenc pontot gyűjtöttek. Ettől függetlenül nem lesz könnyű mérkőzése a Tiszakécskei LC-nek, mert a hazaiak mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy pontot, pontokat tartsanak otthon. 

Tiszakécskei LC, labdarúgás,
Balázs Benjámin szerint nem lankadhat a figyelem
Fotó: Szentirmay Tamás

A Tisza-parti kisváros gárdája a tizenegyedik fordulóban vette át a vezetést, amikor is a Szolnoki MÁV FC-t győzték le idegenben 2–3 arányban, Balázs Benjámin 93. percben szerzett hatalmas góljával. Balázs a legutóbbi, Vasas II elleni mérkőzésen is betalált a kapuba, ő szerezte az első gólt, ezúttal fejjel. A jobb oldalon játszó játékos sokat mozog a pályán, ha kell, segít a védőknek, de legtöbbször a szélen elfutva próbálja beadni a labdát. A Vasas II elleni mérkőzést így értékelte: 

– Arra készültünk, hogy a fiatal játékosokból álló Vasas letámad majd bennünket. Hiába készültünk erre, mégis meg tudtak lepni. Szerencsére jókor szereztük az első gólunkat, még az első játékrészben, így 1–0-val mentünk a szünetre. A félidőben a mesterrel átbeszéltük a dolgokat, hogy nyugodjunk meg, mert sok volt a pontatlanság, a technikai hiba. A második játékrészre jobban jöttünk ki, mint ahogyan szoktunk, mert rúgtunk még két gólt, és 3–0-ra vezettünk. Sajnos túlságosan megnyugodott a csapat, így a mérkőzés vége izgalmas, 3–2 lett. Ezt átbeszéltük, hogy miért történt így. A legfontosabb az volt, hogy sikerült megnyernünk a találkozót, és begyűjtöttük a három pontot. 

A következő mérkőzésről azt monda Balázs Benjámin, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Hiába tartózkodik a hátsó régióban a Hódmezővásárhely, veszélyes lehetnek. 

A Hódmezővásárhelyi FC–Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik a Hódmezővásárhelyi Városi Stadionban. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában