Bajnokság

1 órája

Kézilabda: a kecskeméti csapatok hibátlan sorozatukat folytatnák

A kecskeméti csapatok idén kitűnően szerepelnek, ezt a sorozatot a férfi és női gárda is folytatni akarja. Hétvégén folytatódnak az NB II-es és vármegyei kézilabda bajnokságok.

Nyitray András

Álomrajtot vett az női kézilabda NB II. G-csoportjában a Kecskeméti NKSE; Bíró-Kisjuhász Petra tanítványai három mérkőzést vívtak, és mindhárom alkalommal diadalt arattak, ráadásul kétszer idegenben. Pénteken ismét győzelemre készülnek a hírös városi kézilabdás lányok, 19 órától a Gyált fogadják a Messzi István Sportcsarnokban. A KNKSE csupán az első fordulóban játszhatott hazai közönség előtt, akkor a Vecsést győzte le (28–26), majd kétszer idegenből hozta el a pontokat. Előbb a Malév SC (18–37), majd az ASE (18–40) volt az áldozat. A Gyál rajtja kevésbé volt sikeres, a Pest vármegyei gárda az eddigi három forduló mindegyikében alulmaradt, előbb a Rákosmente, majd a Bácsalmás és az Inárcs-Örkény együttesével szemben. Érdekesség, hogy a Gyál eddig minden meccsét otthon játszotta, pénteken lépnek először idegenben pályára az idei kiírásban. Bíró-Kisjuhász Petra bízik a győzelemben. 

kézilabda, NKSE, Mizse KC
Hétvégén folytatódnak a kézilabda bajnokságok
Fotó: KNKSE

– A múlt hét után ezúttal ismét feljutó csapattal nézünk szembe, és pénteken is elvárás, hogy esélyesként megnyerjük a találkozót. A múlt heti összecsapáshoz képest  koncentráltabban, sokkal kevesebb hibával és magasabb sebességen játszva szeretnénk győzni. A szokatlan időpont ellenére várjuk kedves szurkolóinkat – mondta a KNKSE vezetőedzője.

A G csoportban szerepel a Bácsalmási PVSE is, mely az előző fordulóban Vecsésen kapott ki 35–22-re. Az addig hiba nélkül teljesítő bácsalmásiak otthon kárpótolhatják szurkolóikat, szombaton 11 órakor a Malév SC-t fogadják.

A kecskeméti férfiak is kifejezetten jól kezdték az idényt, hiszen Sárközi Zsolt együttese ugyancsak nem hibázott eddigi négy fellépése során. A Kecskemét erejét mutatja, hogy ráadásul nagyon szoros csatákat is meg kellett vívnia. A nyitányon egyetlen góllal verte a hírös városi alakulat a PLER-t (25–24), majd a Kunszentmárton elleni simább siker (28–43) után Kiskunmajsán (28–35) és a Szolnok ellen is hátrányból fordított (37–35) a csapat. Nem lesz könnyű dolga az együttesnek, hiszen az egyetlen botlást elkönyvelő Törökszentmiklós lesz az ellenfelük, a mérkőzést szombaton 17 órakor a Messzi István Sportcsarnokban rendezik meg.

A G csoportban szerepel a Mizse KC és a Kiskunmajsai KC is, de egyik csapatnak sem sikerült jól az előző forduló. A KKC Törökszentmiklóson kapott ki 34–27-re, míg a Mizse KC otthon a PLER-től 34–44-re. A Lajosmizse szombaton 19 órakor otthon javítana az Üllő ellen, míg a majsai együttes Szolnokon lép pályára vasárnap 18 órás kezdéssel. A F csoportban a Kalocsa hullámzóan teljesít, legutóbb a Budai Farkasok ellen nyert 32–30-ra. Szombaton a MAFC-ot fogadják 18 órakor.

A vármegyei kézilabda ligák is mind zajlanak

A vármegyei élvonal küzdelmei is elrajtoltak hétvégén, és már jönnek is a második forduló csatái a női és férfi ligában. A férfiaknál szombaton rendezik mindhárom találkozót. Az első körben a Soltvadkertet legyőző Kiskőrös ezúttal a Tiszakécskét fogadja, mely a Gézengúz UKC-tól kapott ki hazai pályán a nyitányon 18 órakor. A KESE-NJE az első körben a Kiskunhalast verte meg 37–25-re, most Soltvadkerten folytatja 17 óra 30 perctől, míg az UKSC 17 órakor a Gérzengúzt fogadja majd.

A nőknél a keleti és nyugati csoportban is lezajlott az első forduló, hiszen Bács-Kiskun vármegye ezúttal Tolnával közösen bonyolítja le a női élvonal küzdelmeit. Keleten a Kiskunmajsa 20–16-ra verte meg a Soltvadkertet, míg a Solt 35–29-re a Bácsbokodot. A majsaiak a Soltot fogadják pénteken 19 óra 30 perckor, míg szombaton 15 órakor a Kiskunhalas a Bácsbokodot, a Soltvadkert a Mizse KC-t látja vendégül. 

A nyugati csoportban a címvédő Kalocsai KC 28–28-as döntetlennel kezdett Tamásiban, ezúttal vasárnap 18 óra 30 perckor a Tengelic-Paks lesz majd a KKC vendége. A Nemesnádudvar a HUN FC ellen simán nyert, most Tolnán lép pályára pénteken 19 órakor. Szombaton is lesz egy mérkőzés, a Tamási a HUN FC-t fogadja 17 órás kezdéssel.

A vármegye II. osztály új idénye is elkezdődik, ahol tornák formájában rendeznek fordulókat. A férfiaknál vasárnap a Tőrös Olga Sportcsarnok lesz a helyszín Kecskeméten, ahol 10 órától a KARC és a Tiszaalpár, 12 órától a Bácsalmás és Hőgyész, 14 órától pedig a KSE és a Tiszakécske csap össze. A nőknél Nemesnádudvaron rendeznek két mérkőzést vasárnap, 10 órától a Kelebiával játszik a házigazda, majd 12 órakor a Bácsbokod és a Tolna csap össze. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában