Gyász

2 órája

Elhunyt Kégel Tamás, Kecskemét legendás kosárlabda edzője

A Mercedes Kosárlabda Akadémia Facebook-oldala szombaton nagy veszteségről számolt be. Október 4-én elhunyt Kégel Tamás kosárlabda edző, aki Kecskemét sportéletének egyik legnagyobb alakja volt.

Nyitray András

Kégel Tamás 1938. augusztus 3-án született Budapesten, középiskolai éveit Esztergomban töltötte, ahol kialakult benne a kosárlabda iránti szenvedély, amely egész életét végigkísérte – írja közleményében a Mercedes KA. 1975-ben érkezett Kecskemétre, ahol testnevelő tanárként kezdett el dolgozni, majd a Kecskeméti Főiskola Testnevelési és Sport Intézetének igazgatójaként szolgált nyugdíjazásáig.

Kégel Tamás, elhunyt, kosárlabda
Elhunyt a Mercedes KA legendás trénere, idősebb Kégel Tamás 
Fotó: Mercedes KA

1975 és 1981 között a kecskeméti élvonalbeli kosárlabdacsapat vezetőedzőjeként kiemelkedő eredményeket ért el, jelentősen hozzájárulva a város jó hírnevének öregbítéséhez. Szigorú, következetes és elhivatott pedagógusként tisztelték diákjai, sportolói és kollégái egyaránt. Hatalmas szerepe volt Kecskemét és az egyetem sportéletének fellendítésében, munkáját számos kitüntetéssel ismerték el. 

Kégel Tamás nemcsak a felnőtt csapatokat vezette sikerre, hanem az utánpótlás-nevelésben is fontos szerepet játszott. A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú szakágának vezetőjeként különösen nagy hatást gyakorolt a fiatal generációkra. Elkötelezettsége és hivatása iránti szenvedélye soha nem halványult; minden Kecskeméten megrendezett mérkőzésen jelen volt, támogatta kollégáit és segítette a fiatalok fejlődését. 

Kégel Tamás kosárlabda iránti szenvedélyét családjában is példaértékűn adta át, fia pályafutása lezárása után ugyancsak edzőként helyezkedett el az utánpótlásban, több generáció munkáját is sikerrel gardírozva, unokája pedig már szárnyát bontogatja fiatal játékosként. 

Távozása óriási veszteség Kecskemét, a magyar kosárlabda és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában