Labdarúgás

2024.09.02. 07:00

A második félidei játékával biztosan nyert a Tiszakécske – galériával

A hatodik fordulót bonyolították le az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportjában. A Tiszakécskei LC a Városi Sportcentrumban fogadta a BKV Előre gárdáját. A hazaiak a három pont megszerzésében gondolkodtak, amit meg is valósítottak.

Szentirmay Tamás

A BKV Előre a találkozó előtt lejátszott öt mérkőzéséből kettőt megnyert, ugyan ennyit elveszített, egy alkalommal pedig döntetlent játszott, így hét pontjával a nyolcadik helyen állt a tabellán. Szerdán a hétközi fordulóban hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a Dabas ellen úgy, hogy egy órán keresztül emberelőnyben játszottak. Ezzel szemben a tiszakécskeiek az első fordulóban elszenvedett monori vereségük után minden mérkőzésüket megnyerték. Jogos volt tehát az optimizmus, hogy ezt a találkozót is behúzzák.

Tiszakécske, labdarúgás, győzelem
A második félidei játékával biztosan nyert a Tiszakécske
Fotó: Szentirmay Tamás

A találkozó azonban nem úgy kezdődött, mint ahogyan azt a helyi szurkolók és a klub vezetése elvárta volna. Az első félidőben ugyanis kiegyenlített játék folyt a pályán, és egyik kapu sem került veszélybe. Ebben az időszakban nem látszott meg, hogy a hazai gárda a bajnokság megnyerésért küzd. Az első említésre méltó esemény a 37. percben történt, amikor Zámbó a pálya közepén, teljesen feleslegesen, fellökte Reizert, amiből tumultus kerekedett.

A második félidőben változott a játék képe. Már a kezdés után támadólag lépett fel a Tiszakécske, aminek eredményeként Zámbó lövését lábbal védte Horváth Gábor. Az 54. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Balázs Benjamin a jobb oldalon egészen az alapvonalig vitte le a labdát, középre adott és a jókor érkező Zámbó kapásból lőtt a lapuba 1–0. Pontosan egy óra telt el a találkozóból, amikor Balázst, a tizenhatoson belül fellökték, de a játékvezető sípja néma maradt. Nem sokat kellett várni az újabb tiszakécskei gólra. Egy gyors támadás után, a védőkről kipattanó labdát Horváth Emil juttatta a hálóba 2–0. A 69. percben Pintér-Zámbó-Pintér összjáték után a középpályás alig lőtt kapu fölé. Két perccel később Sipos előtt adódott gól szerzési lehetőség, de lövését Horváth Gábor bravúrral hárította. Ezekben a percekben szinte egy kapura játszott a Tiszakécske. A 84. percben egy ütközés után Horváth Gábor válla kiugrott, le kellett cserélni. A találkozó hajrájában, a 87. percben Takács Tamás fejjel csúsztatta meg a labdát, Sallai lövését azonban hárította az újonnan beállt Szüsz Marcell. A hosszabbítás 93. percében járt az óra mutatója, amikor egy középre adott labdát Takács Tamás jól kezelt le, csinált egy cselt a tizenegyes pont magasságában, majd a kapuba lőtte a labdát 3–0.

Két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az elsőben gyenge színvonalú játékot mutatott mind két csapat, és helyzetek sem adódtak a kapuk előtt. A második játékrészben felszívta magát a Tiszakécske, sorra dolgozta ki a helyzeteit, és akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna.

Balogh Pál: Mondhatnám azt, hogy nehéz szülés volt. Az már visszatérő probléma az első félidei játék, mert nem találjuk a játék ritmusát. Ezúttal is a túlzott akaratnak nyögés lett a vége. Pontatlanok voltunk, nagyon sok technikai hibával játszottunk, ugyanakkor hozzáteszem, hogy a BKV Előre egy jó ellenfél, kulturált szervezett csapat volt és focizni akartak. Megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben sikerült ritmust váltani és abban a felfogásban játszani, ami a csapattól elvárható, és ami gólokban is megmutatkozott.

A vezetőedző elmondta még, hogy a szünetben felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy nem lehet egy adok, kapok szituációba belemenni. A tiszakécskei csapatot nem szabad, hogy ez jellemezze. Sokkal okosabbnak és higgadtabbnak kell lenni, és nem szabad felvenni ezeket a szituációkat, a játékban kell többet nyújtani.

Tiszakécskei LC–BKV Előre 3–0 (0–0)

Tiszakécske, vezette: Kakuk Szabolcs (Aczél Tibor, Mózsa Ábel).

Tiszakécske: Prokop – Takács Zs., Valencsik, Krupánszki, Grünvald, Balázs B. Pintér (Takács 86.), Horváth E. (Tóth B. 86.), Szekér (Gringer 78.), Antal (Sipos 46.), Zámbó (Sallai 86.). Vezetőedző: Balogh Pál.

BKV Előre: Horváth G. (Szüsz 84.) – Reizer, Szabó N., Bartha (Ihos 78.), Nagy B. (Soós 72.), Madarász (Kein 72.), Knolmár, Mile (Dinewi 78.), Kerék, Takács D., Kőrösi. Vezetőedző: Balogh Béla

Gólszerző: Zámbó 54., Horváth E. 62. Takács T. 93.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában