Labdarúgás

2 órája

A javítás reményében várja a fordulót otthon a Tiszakécskei LC

Egy vesztes bajnoki és egy Magyar Kupából való kiesés után új erőpróba vár a Tiszakécskei LC NB III.-as csapatára. A nyolcadik fordulóban a Budapest Honvéd FC második csapatát fogadja.

Szentirmay Tamás

A Budapest Honvéd fiókcsapata az eddig lejátszott hét bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert, egy alkalommal döntetlent játszott, kétszer pedig vesztesként hagyta el a pályát. Ezzel az eredménnyel a hetedik helyet foglalják el a tabellán. A legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a Dabas ellen diadalmaskodtak 3–1 arányban. 

Tiszakécskei LC, Csáki Róbert ,labdarúgás
Csáki Róbert (sárgában a labdáért küzd) már kilenc éve a Tiszakécske játékosa
Fotó: Szentirmay Tamás

A hazaiak a hetedik fordulóban Gyulán vendégeskedtek, de a fürdőváros csapata nem bizonyult jó házigazdának, mert 2–0 arányban legyőzte a Tisza-parti kisváros gárdáját. Ezt követően következett a tiszakécskeiek számára a MOL Magyar Kupa mérkőzés, amikor is a szintén harmadosztályú Iváncsa ellen beleszaladtak egy 4–0 arányú vereségbe. Balogh Pál vezetőedző azon a mérkőzésen olyan labdarúgóknak is játéklehetőséget biztosított, akik eddig csak kevés alkalommal léptek pályára. Köztük volt a sárga-kékben sok nagy csatát megélő Csáki Róbert is, aki egészen más ok miatt, de azon a találkozón játszott hosszú idő után először, a kezdő csapatban. 

Az elmúlt év őszén, amikor még a másodosztályban játszott a Tiszakécske, súlyos sérülést szenvedett. 

Műteni kellett, hosszú kihagyás várt a védőre. Abban reménykedett, hogy a felgyógyulása után, tavasszal, talán majd egy-két bajnoki mérkőzésen játéklehetőséget kap. A kispadon ugyan helyet foglalt, de még nem vetették be az éles játékba. A nyári edzőtáborban azonban ismét sérülést szenvedett, ami miatt többhetes pihenő várt rá. Bár az elmúlt időszakban teljes értékű munkát végzett, a szakmai stáb nem akart kockáztatni. Az Iváncsa elleni Magyar Kupa-mérkőzésen azonban ott volt a kezdőcsapatban. 

– Tizenegy hónapot kellett kihagynom a sérülésem miatt. Nagyon örültem annak, hogy újra játszhattam, viszont nagyon csalódott vagyok az iváncsai eredmény miatt, de boldog voltam, hogy újra pályára léphettem és azt csinálhattam, amit a legjobban szeretek. Azt tudom, hogy vissza kell még szoknom a versenyhangulathoz, mert az edzések egészen mások, mint a meccsszituációk. Én ebbe a mérkőzésbe is maximálisan beletettem magam, de nem úgy jött ki a lépés, mint ahogyan szerettük volna. Ettől függetlenül dolgozunk tovább, hogy a célunkat elérjük – mondta Csáki Róbert. 

Vasárnap a Budapest Honvéd II érkezik a Városi Sportcentrumba. 

Ezzel kapcsolatban Csáki Róbert a következőket mondta: 

– Mindent bele fogunk adni ebbe a mérkőzésbe, hogy nyerjünk a két vereség után. Jó játékkal szeretnénk itthon tartani a három pontot, és a szurkolóinknak bebizonyítani azt, hogy mi egy jó csapat vagyunk – tette hozzá a védő. 

Csáki Róbert hűséges a tiszakécskei csapathoz, hiszen már a kilencedik bajnoki évben szerepel ebben az egyesületben. A mai keret tagjai közül ő a legrégebbi játékos. 

– Nekem Magyarországon Tiszakécske az otthonom. Ez az egyetlen klub, ahol játszottam. Öt évet éltem a városban, de a párommal néhány éve beköltöztünk Kecskemétre. Valószínűleg visszaköltözünk, mert vágyunk arra a nyugalomra, amit a kisváros biztosít. Természetesen a Tisza-partot is nagyon kedveljük. 

A Tiszakécskei LC–Budapest Honvéd FC II mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban. Sajnálatos módon Csáki Róbert ezen a találkozón biztos, hogy nem fog játszani, mert az Iváncsa elleni kupameccsen kisebb sérülést szenvedett. Ettől függetlenül bizakodó, hogy hamarosan ott lesz majd megint a tiszakécskei kezdő csapatban. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában