Labdarúgás

2024.09.13. 12:57

A Tiszakécske élcsapathoz megy a kupában

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Tiszakécskei LC az Iváncsa KSE vendége lesz szombaton. A két együttes bajnokesélyesnek számít saját csoportjában az NB III-ban, így pikáns rangadóra van kilátás. A Tiszakécske játékosa, Grünvald Attila szerint egy kitűnő erőfelmérő előtt állnak, mely nehéz csatát ígér.

Nyitray András

A Tiszakécske célja nem titkoltan az, hogy azonnal visszajusson az NB II-be, ennek megfelelően ott vannak a Dél-Keleti csoport nagyon szoros élbolyában, jelenleg az elsőtől két pontra lemaradva negyedik a TLC. Az Iváncsa évek óta a harmadosztály egyik legkiválóbb együttese, az előző idényben is kevéssel maradt le a bajnoki címről, jelenleg a dél-nyugati csoportban ugyancsak két egységes hátránnyal a negyedik, tehát a két együttes hasonló erőt képvisel. 

Tiszakécske, labdarúgás
Grünvald Attila (4-es) mezben és a Tiszakécske kemény csatára számíthat
Fotó: Szentirmay Tamás

A két együttes egyaránt érdekelt volt már az előző körökben is. A Tiszakécske előbb Sándorfalván nyert 4-2-re, majd a Duna SK otthonában 15-0-ra. Az Iváncsa a Bólyi SE otthonában nyert 4-1-re, majd Ercsin 7-2-re. 

A Tiszakécske jó erőfelmérő előtt

A Tiszakécske egy bajnoki vereség után szeretne eljutni a következő körbe, de nem lesz könnyű dolga, ezt erősítette meg a csapat balhátvédje, Grünvald Attila is. 

– Izgatottan várjuk a mérkőzést, mindig van egy sajátos varázsa a kupának. Egy NB III-as élcsapattal találkozunk, akik évek óta a tabella elején végeznek, így biztosan nehéz találkozó vár ránk. Egy játszós, futballozni akaró csapat ellen, jó erőfelmérő lesz ez számunkra, hogy hol tartunk. Nem lesz könnyű kiharcolni, de célunk mindenképpen a továbbjutás – mondta Grünvald Attila.

A mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik, a továbbjutás végső esetben hosszabbítás, majd büntetők után dőlhet el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában