Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

7 órája

A stabilitás jegyében vágnak neki az új szezonnak a kecskeméti kosarasok – galériával, videóval

Szombaton Szolnokon megkezdi a 2024/25-ös bajnoki szezont a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A klub szezonindító sajtótájékoztató keretein belül számolt be a célokról, az átalakult játékoskeretről, bemutatták az új mezt, illetve az eseményen fontos szponzori szerződések aláírására is sor került.

Vizi Zalán

A legfontosabb a stabilitás

stabilitás, Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét, kosárlabda,
Wittmann Krisztián csapatkapitány, dr. Homoki Tamás, a klub társadalmi elnöke, Agatics Roland a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Tóth László a Duna Aszfalt Zrt. vezérigazgatója és Ivkovic Stojan szakmai igazgató
Fotó: Vizi Zalán

Az eseményen Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője köszöntötte a média képviselőit, illetve a megjelent szurkolókat. Először a klub társadalmi elnöke, dr. Homoki Tamás ragadta magához a szót. Elmondta, anyagi szempontból nem a Kecskemét áll az élen a magyar kosárlabda világában, viszont stabil háttér jellemzi a klubot, és ez a legfontosabb. – Nem fogunk minden meccset megnyerni, de az a célunk, hogy jó közösség alakuljon ki a csapat és a szurkolók között. Elsődleges célunk a tisztes bennmaradás kiharcolása – mondta dr. Homoki Tamás.

A csapat irányítását a szakmai igazgató, Ivkovic Stojan végzi. A korábbi szövetségi kapitány szintén kitért arra, hogy a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között dolgozhatnak, ugyanis egészséges kapcsolat jellemzi a klubot és szponzorait.

A csapat a következő szezonban is Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét néven fog szerepelni a bajnokságban. A Duna Aszfalt a 2012-es megalakulás óta névadó főszponzora a klubnak, ez lesz a 13. közös idénye a csapatnak és a vállalatnak. A DTKH 2018 óta kiemelt szponzora, 2020 óta szintén névadó szponzora az együttesnek.

A két vállalat a szponzori szerződését a sajtótájékoztató keretein belül újította meg. A Duna Aszfalt Zrt. vezérigazgatója, Tóth László elmondta, a több mint egy évtized alatt bizonyították, hogy a cég és a klub egy csapattá vált. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Agatics Roland hozzátette, cégük aktív részesévé szeretett volna válni a térség életének, és e célkitűzésüket a kosárlabdacsapat partnerségével meg tudják valósítani.  

Megfiatalodott a csapat

Mint ismert, az előző szezon nem alakult jól a csapat számára, az alsóházban a kiesés fenyegette az együttest, de végül az utolsó, sorsdöntő hazai összecsapást a Kaposvár ellen sikerült megnyerni. 

Azon a találkozón telt ház volt, ez is megmutatta, hogy a városnak fontos a kosárlabda, a szurkolók szeretik ezt a sportot

 – tekintett vissza Ivkovic Stojan.

A négy légiós és Wittmann Krisztián mellett 7-8 fiatal játékossal dolgozik együtt a szakmai stáb. A keretből ketten egyetemi végzettséggel rendelkeznek, illetve a többi utánpótláskorú játékos középiskolai vagy felsőfokú tanulmányait folytatja. Erre a klubvezetés nagyon büszke, és Ivkovic Stojan hangsúlyozta, a sport nincs meg a tanulás nélkül.  

Az esemény egyik fénypontja volt, amikor aláírta élete első profi szerződését két olyan játékos, akik a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedtek. Szemerédi Levente és Kertli Ádám remélhetőleg a jövőben oszlopos tagjai lehetnek a kecskeméti felnőtt kosárlabdázásnak.

Az Akadémia és a felnőtt klub két külön szervezet, mégis szakmailag kiváló a kapcsolatuk. – Két külön ház egy szívvel, egy lélekkel – jellemezte ezt a kapcsolatot Ivkovic Stojan, hozzátéve, hogy ilyen kevés van az országban. A kecskeméti akadémián egyébként csak az agglomerációba tartozó gyerekek sportolnak, így biztosítva sportolási lehetőséget elsősorban csak a kecskemétieknek és a környékbeli gyerekeknek. Nem úgy, mint más akadémiákon, ahol rendszeresen igazolnak játékosokat.

És szintén meg kell említeni a játékoskerettel és az állandósággal kapcsolatban azt, hogy a csapatkapitány, Wittmann Krisztián már a 18. szezonját kezdi meg Ivkovic Stojannal közösen, nemsokára a 600. első osztályú mérkőzésére kerül majd sor, illetve Karahodzsics Kemalnak ez lesz a 13. szezonja Kecskeméten, ezzel továbbra is ő a legrégebb óta Magyarországon játszó légiós, közel 400 NB I-es mérkőzéssel a lábában, kezében. Ez is mutatja a klubhűséget és a lojalitást, amire Kecskeméten építenek. 

Jósolni nem szeretnék, de jó csapatunk van. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz olyan szezonunk, mint legutóbb, amikor a kiesés elkerüléséért kellett küzdenünk

 – jelentette ki Wittmann Krisztián.

A rendezvényen bemutatták a csapat új mezét is. A kecskeméti kosárlabdázók a következő szezonban is újrahasznosított anyagból készült mezben fognak játszani.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét első mérkőzésére szombaton kerül sor a Szolnoki Olajbányász otthonában. A 19 óra 30 perckor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A KTE az első hazai összecsapását a címvédő Falco ellen vívja október 5-én, 19 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában